Skip to main content

Τέλος από την Εθνική Ισπανίας ο Λουίς Ενρίκε

Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα «πλήρωσε» τον αποκλεισμό από το Μαρόκο στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν είναι πλέον προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, καθώς ο αποκλεισμός από το Μαρόκο κάθισε «βαρύς» στους Ίβηρες υπεύθυνους.

Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) κοινοποίησε σήμερα την απόφαση στον τεχνικό, μετά τον αποκλεισμό της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στον αγώνα της φάσης των «16», που έχασε στα πέναλτι (0-3) από το Μαρόκο.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε αναλάβει καθήκοντα ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας τον Ιούλιο του 2018, ενώ πήρε άδεια μεταξύ Μαρτίου και Νοεμβρίου 2019, μετά το θάνατο της κόρης του.

Στη συνέχεια οδήγησε την Ισπανία στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και του τελικού του Nations League, αλλά επικρίθηκε για τον τρόπο προσέγγισής του στο παιχνίδι, με την στείρα κατοχή.

Το όνομα του αντικαταστάτη του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν την Ομοσπονδία είναι του Μαρθελίνο.

«Η RFEF θα ήθελε να ευχαριστήσει για το έργο του τον Λουίς Ενρίκε και όλο το προπονητικό επιτελείο του στο τιμόνι της Εθνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Τόσο ο πρόεδρος, Λουίς Ρουμπιάλες, όσο και ο αθλητικός διευθυντής, Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα, κοινοποίησαν στον προπονητή την απόφαση που ελήφθη», αναφέρει η ανακοίνωση.