Skip to main content

Ινφαντίνο: Θα φτάσουμε τα 5 δισ. τηλεθεατές

REUTERS/Pedro Nunes

Ο πρόεδρος της FIFA χαρακτήρισε τη διοργάνωση με βάση τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα, ως την καλύτερη όλων των εποχών κι εμφανίστηκε το ίδιο αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Πρώτη ημέρα χωρίς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ η σημερινή, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μια αύριο εν αναμονή των προημιτελικών.

Η καλύτερη στιγμή λοιπόν για μια πρώτη αξιολόγηση μετά τη φάση των ομίλων και τη φάση των «16» και ποιος αρμοδιότερος να την κάνει από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε στα επίσημα κανάλια της FIFA.

«Έχω δει όλους τους αγώνες και με απλά και ξεκάθαρα λόγια, αυτή ήταν η καλύτερη φάση των ομίλων ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε ποτέ», υπογράμμισε.

«Οι αγώνες ήταν εξαιρετικής ποιότητας, σε όμορφα γήπεδα. Απίστευτο όμως ήταν και το κοινό που βρέθηκε εκεί. Πάνω από 51.000 θεατές κατά μέσο όρο. Αριθμοί ρεκόρ στην τηλεόραση: Έχουμε ήδη συγκεντρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές, κάτι που είναι πραγματικά απίστευτο. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους της Ντόχα και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μέρα στα γήπεδα για μια φανταστική ατμόσφαιρα».

Για το αγωνιστικό επίπεδο και τις πολλές εκπλήξεις μέχρι τώρα, σχολίασε: «Είναι καλό. Δεν υπάρχουν άλλες μικρές ομάδες και μεγάλες ομάδες. Το επίπεδο είναι πολύ, πολύ κοντά. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία, Εθνικές ομάδες από όλες τις ηπείρους προκρίνονται στη φάση των νοκ άουτ. Αυτό δείχνει ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο».

Όσο για τη συνέχεια αυτού του Μουντιάλ; «Ελπίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα συνεχιστεί και θα τελειώσει όπως ξεκίνησε: μια φανταστική επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε τα πέντε δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Τα γήπεδα είναι sold out, γεμάτα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Ακόμη και οι πολλές fan zones είναι γεμάτες με κόσμο που γιορτάζει και διασκεδάζει».

Η κατάληξη, βεβαίως, θα είναι ο τελικός, για τον οποίο ο Ινφαντίνο σχολίασε:

«Τώρα φτάνουμε πραγματικά στο κορυφαίο αγωνιστικό στάδιο όπου, φυσικά, τα μεγάλα αστέρια, οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλες ομάδες θα κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο. Ελπίζω, και είμαι σίγουρος, να δω μια φανταστική κατάληξη σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ανυπομονώ πολύ γι΄ αυτό και είμαι σίγουρος ότι όλοι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που είναι ποδοσφαιρόφιλοι, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που ενδιαφέρονται γι΄ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, ανυπομονούν πραγματικά για τους επόμενους αγώνες».

naftemporiki.gr