Skip to main content

Κοντά στην αποχώρηση από την Εθνική Βελγίου ο Εντέν Αζάρ

REUTERS/John Sibley

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, χτυπημένος από αλλεπάλληλους τραυματισμούς από τότε που μετοίκησε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αποφάσισε να αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το Βέλγιο έμεινε τρίτο στον όμιλό του μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Κροατία, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μαζί ξεκίνημα το «ξήλωμα» της χρυσής γενιάς του από την Εθνική ομάδα.

Ο αγώνας με τη «Χρβάτσκα» ήταν πιθανότατα ο τελευταίος του Εντέν Αζάρ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς, όπως αναφέρει ο βελγικός Τύπος, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα.

Η ηλικία του δεν είναι πρόβλημα, αντιθέτως, όμως η κριτική είναι σκληρή γι΄ αυτόν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, που θεωρητικά είχαν την ευκαιρία να φέρουν τους «Κόκκινους Διαβόλους» ψηλά αλλά απέτυχαν παταγωδώς στο Κατάρ, με το εσωτερικό της Εθνικής να είναι προβληματικό από τις συγκρούσεις.

Ο Αζάρ μετρά 126 διεθνείς εμφανίσεις με 33 γκολ και 36 ασίστ, ενώ διατέλεσε 56 φορές αρχηγός του Βελγίου. Ωστόσο, από την ημέρα που μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να θεωρείται μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της «Βασίλισσας».