Skip to main content

Η Γαλλία έκανε καταγγελία στη FIFA για το γκολ του Γκριεζμάν

REUTERS/Hannah Mckay

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές υποστηρίζουν ότι το οφσάιντ «ακυρώθηκε» που καταλογίστηκε στον παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε ακυρωθεί στην πράξη επειδή Τυνήσιος αμυντικός έπαιξε την μπάλα πριν φτάσει στον Γάλλο επιθετικό.

Η Γαλλία υπέβαλε καταγγελία στη FIFA μετά τον αγώνα που διεξήχθη χθες εναντίον της Τυνησίας κι έληξε με ήττα (0-1) των πρωταθλητών κόσμου, για τη φάση στην οποία ο Αντουάν Γκριεζμάν είδε να του ακυρώνεται το γκολ της ισοφάρισης από τον διαιτητή, μετά από διαβούλευση με το VAR.

Ο Γκριεζμάν είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο Γάλλος επιθετικός ήταν οφσάιντ όταν ο Ορελιέν Τσουαμενί σέντραρε στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, η μπάλα αρχικά κόπηκε από έναν Τυνήσιο αμυντικό και μετά έφτασε στον Γκριεζμάν.

Το θέμα που πρέπει να συζητηθεί αφορά τη σκοπιμότητα του παιχνιδιού του Τυνήσιου αμυντικού. Ο Γκριεζμάν είναι αρχικά οφσάιντ, αλλά δεν φαίνεται να παρενοχλεί τον αμυντικό, ο οποίος -έστω και σε επισφαλή ισορροπία- χτυπάει την μπάλα και παίζει, θεραπεύοντας ουσιαστικά το προηγούμενο οφσάιντ του παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Καταθέτουμε καταγγελία αφού το γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν ακυρώθηκε, κατά τη γνώμη μας, κακώς. Αυτή η καταγγελία πρέπει να κατατεθεί εντός 24 ωρών από το τελευταίο σφύριγμα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FFF.

Ωστόσο, η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν διευκρίνισε εάν η καταγγελία αφορούσε το ίδιο το γκολ ή το γεγονός ότι ακυρώθηκε μετά το τελικό σφύριγμα.