Skip to main content

Ο Πούλισικ έστειλε τις ΗΠΑ στους «16» του Μουντιάλ

Soccer Football – FIFA World Cup Qatar 2022 – Group B – Iran v United States – Al Thumama Stadium, Doha, Qatar – November 29, 2022 Christian Pulisic of the U.S. after he collides with Iran’s Alireza Beiranvand and scores their first goal REUTERS/Kai Pfaffenbach

Οι ΗΠΑ με ''χρυσό'' σκόρερ τον Κρίστιαν Πούλισικ, νίκησαν 1-0 το Ιράν και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Στον μεγάλο ”τελικό” του δευτέρου ομίλου, οι ΗΠΑ νίκησαν 1-0 το Ιράν και εξασφάλισαν το δεύτερο εισιτήριο για τους ”16” από τον δεύτερο όμιλο του Μουντιάλ. Για τους Αμερικανούς τη διαφορά έκανε ο Κρίστιαν Πούλισικ που με κεφαλιά έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι ΗΠΑ έδειξαν τα… δόντια τους, με το Ιράν που βολεύονταν με την ισοπαλία να παίζει πίσω από την μπάλα και να περιμένει στο μισό γήπεδο. Ο Μούσα στο 9′ και ο Γουεά στο 33′ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και η ανωτερότητα τους πιστοποιήθηκε στο 38′. Μετά από σέντρα του Ντεστ, ο Πούλισικ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Στο δεύτερο μέρος και όσο περνούσε η ώρα το Ιράν ανέβασε την απόδοσή του, πήρε περισσότερα μέτρα μέσα στο γήπεδο αλλά δεν είχε ορθολογικό τρόπο για να ψάξει το γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του συνόλου του Κεϊρόζ ήρθε στις καθυστερήσεις όταν ο Πουραλικανζί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Οι Αμερικάνοι κράτησαν μέχρι τέλους το 1-0 και το Σάββατο στις 17:00 θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία.

Η βαθμολογία: Αγγλία 7, ΗΠΑ 5, Ιράν 3, Oυαλία 1