Skip to main content

Rewe: Διακόπτει τη συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου για το «One Love»

«Η σκανδαλώδης στάση της FIFA είναι εντελώς απαράδεκτη».

Ο γερμανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου Rewe αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Γερμανίας γιατί υποχώρησε στην απόφαση της FIFA να απαγορεύσει στους αρχηγούς της εθνικής ομάδας να φορούν περιβραχιόνιο με την ένδειξη «One Love».

«Η εταιρεία θέλει να αποστασιοποιηθεί σαφώς από τη στάση της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIFA και τις δηλώσεις του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, και ως εκ τούτου θα παραιτηθεί από τα διαφημιστικά  δικαιώματα από την υπάρχουσα σύμβαση με τη γερμανική ομοσπονδία για το Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rewe, Λάινελ Σούκε. «Υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα – και το ποδόσφαιρο πρέπει να στηρίζει επίσης  τη διαφορετικότητα» είπε ο Σούκε. «Η σκανδαλώδης στάση της FIFA είναι εντελώς απαράδεκτη για μένα ως διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρείας και ως οπαδό του ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες ότι, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας, Μάνουελ Νόιερ, δεν θα φορέσει το περιβραχιόνιο “One Love” στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς η FIFA απειλούσε με κυρώσεις τις ευρωπαϊκές ενώσεις που θα αποφάσισαν να το κάνουν.

Ένα συλλεκτικό άλμπουμ που διατίθεται αυτή τη στιγμή από τη Rewe θα δοθεί δωρεάν και η εταιρεία θα αναλάβει τα έξοδα, ανακοίνωσε ο κολοσσός λιανικής.

Παρά την κίνηση αυτή, η Rewe εύχεται στην Εθνική Γερμανίας και σε όλους τους παίκτες κάθε επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Στεκόμαστε στο πλευρό σας και σας υποστηρίζουμε!» είπε ο Λάιονελ Σούκε.

Adidas: «Να συνεχίσουμε τη συζήτηση»

Ο γίγαντας αθλητικών ειδών Adidas τόνισε την ανάγκη για μια  φιλελεύθερη στάση στη συζήτηση “One Love”. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Adidas, Όλιβερ Μπρίγκεν. «Υποστηρίζουμε τους παίκτες και τις ομάδες μας όταν εργάζονται για θετικές αλλαγές. Ο αθλητισμός προσφέρει ένα στάδιο για σημαντικά θέματα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί η συζήτηση».