Skip to main content

Δεκατρείς Έλληνες Ολυμπιονίκες θα τρέξουν στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Στη λάμψη του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας θα προστεθεί κι εκείνη Ελλήνων αθλητών με μεγάλες διακρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ξεχωριστή λάμψη θα δώσει στον εφετινό 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας η συμμετοχή δεκατριών Ελλήνων Ολυμπιονικών, τόσο στο συγκεκριμένο αγώνισμα όσο και στις άλλες διαδρομές.

Στον εφετινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες.

Όμως, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος λόγω του προγράμματος προετοιμασίας του (βρίσκεται την Ισπανία) για τις επερχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του δεν θα μπορέσει να είναι στην γραμμή εκκίνησης των 42.194 μέτρων την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Οι υπόλοιποι που θα συμμετάσχουν είναι:

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατάκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, θα πάρει μέρος στα 5 χλμ. Ο ΓΓΑ έχει συμμετάσχει σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 8 Ευρωπαϊκά και 5 Παγκόσμια Κύπελλα.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012, Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα Νίκη Μπακογιάννη, η Πηγή Δεβετζή με το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001, θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης, ο Λευτέρης Κόνσολας, όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου, πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004.