Skip to main content

Η Άρσεναλ πέρασε και από το «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα νίκησε εκτός έδρας την Τσέλσι κι επέστρεψε στην κορυφή της αγγλικής Λίγκας με διαφορά 2 βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι, πείθοντας με τη συνέπεια και τη σταθερότητά της πως θα είναι από τους διεκδικητές του τίτλου.

Η Άρσεναλ απάντησε με νίκη στη χθεσινή νίκη της Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι με 1-0, στο λονδρέζικο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής και ανακτώντας την πρώτη θέση, στην οποία είχαν βρεθεί προσωρινά οι «Πολίτες».

Χάρη σε γκολ του Βραζιλιάνου αμυντικού Γκάμπριελ, στο 63ο λεπτό, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σημείωσε την 11η νίκη σε 13 αγώνες κι επιβεβαίωσε και απέναντι στους «Μπλε» ότι είναι σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, αφού έχει ήδη καταβάλει κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως τις Τότεναμ και Λίβερπουλ.

Οι «Κανονιέρηδες» ξανάδωσαν λοιπόν απόσταση 2 βαθμών από το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα (34 πόντοι έναντι 32), μία αγωνιστική πριν τη διακοπή της Πρέμιερλ Λιγκ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Αντίθετα, συνεχίζεται το κακό μομέντουμ για το νέο προπονητή της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ. Κληθείς πριν από δύο μήνες για να σώσει τη σεζόν μετά την απόλυση του Τούχελ, ο Άγγλος προπονητής εισέπραξε τη δεύτερη συνεχή ήττα μετά από εκείνη απέναντι στην πρώην ομάδα του (Μπράιτον).

Οι «Μπλε», με 21 βαθμούς βρίσκονται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, στο -13 από την κορυφή αλλά πάνω από όλα μακριά από τη ζώνη των εισιτηρίων του Τσάμπιονς Λιγκ.

naftemporiki.gr