Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Η αγωνία του Τίτε πριν τις κλήσεις

Ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας παραδέχθηκε ότι του έχει γίνει έμμονη ιδέα ο καταρτισμός της αποστολής που καλείται να επιλέξει για να εκπροσωπήσει τα εθνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της λίστας των 26 παικτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, η διοργάνωση και η επιλογή αυτών που θα ταξιδέψουν για τη χώρα του Κόλπου έχει γίνει σχεδόν εμμονή στον εκλέκτορα της Εθνικής Βραζιλίας, Τίτε.

Το αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Esporte Espetacular», που θα μεταδοθεί αύριο αλλά για την οποία η Globo έδωσε ένα μέρος της συνέντευξης.

«Το άγχος με συνοδεύει και πάντα ξυπνάω στις 04:00 τα ξημερώματα. Η γυναίκα μου το έχει συνηθίσει και όταν κινούμαι και κλωτσάω στο κρεβάτι μου λέει να μείνω ήρεμος. Μου λέει να προσπαθήσω να κοιμηθώ περισσότερο, αλλά η σκέψη της κλήσης με εκνευρίζει», είπε ο Τίτε.

«Υπάρχουν οι αθλητές, αλλά πρώτα απ’ όλα υπάρχουν οι άντρες, οι χαρακτήρες τους, υπάρχουν παιδιά και πατέρες και ο άνθρωπος πρέπει πάντα να είναι σεβαστός. Και για μένα είναι καθήκον να εκφράζω την εκτίμησή μου σε όλους εκείνους που είναι ή υπήρξαν μέρος αυτής της ομάδας. Θα υπάρξουν επιλογές που θα υπαγορεύονται από τεχνικούς λόγους, αλλά ο σεβασμός για όλους θα υπάρχει πάντα».

Ο Τίτε, που έχει ήδη ανακοινώσει ότι μετά από το Μουντιάλ του Κατάρ θα φύγει από τον πάγκο της Εθνικής ομάδας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αποστολής, αποκάλυψε ότι ήθελε να παραιτηθεί αμέσως μετά την ήττα στα προημιτελικά της Ρωσίας, το 2018, απέναντι στο Βέλγιο.

«Μίλησα γι’ αυτό με την οικογένειά μου και μόνο μετά άλλαξα γνώμη», εξήγησε ο Βραζιλιάνος τεχνικός. «Άλλα τέσσερα χρόνια μου φάνηκαν αιωνιότητα και δεν ήξερα αν θα μου το επέτρεπε η κουλτούρα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο στη Βραζιλία».

Και συμπλήρωσε: «Έχω κάνει υπομονή. Περπάτησα πάνω-κάτω στον παραλιακό δρόμο Barra da Tijuca τουλάχιστον 500 φορές, μίλησα πολύ γι’ αυτό με τη γυναίκα και τα παιδιά μου και μετά κατάλαβα ότι μπορούσα να μείνω».

Ο Τίτε ηγείται της Σελεσάο από τον Αύγουστο του 2016 και υπό τις οδηγίες του οι «Βερντεόρο» σημείωσαν 57 νίκες, 18 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 76 αγώνες, με ποσοστό επιτυχίας 81,14%.