Skip to main content

Η Nike ανέστειλε το συμβόλαιο με τον Ίρβινγκ

Ο αμερικανικός κολοσσός διέκοψε τη συνεργασία με τον αστέρα του NBA λόγω αντισημιτικών δηλώσεών του, υπογραμμίζοντας ότι στις αξίες της δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους.

Η Nike ανακοίνωσε ότι ανέστειλε το συμβόλαιό της με τον Καϊρί Ίρβινγκ, αστέρα της ομάδας μπάσκετ των Μπούκλιν Νετς, μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις του.

Ο αμερικανικός κολοσσός αθλητικής ένυσης και υπόδησης ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα κυκλοφορήσει τα νέα της sneakers, τα Καϊρί 8, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν στην αγορά αυτόν τον μήνα.

«Στη Nike, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για ρητορική μίσους και καταδικάζουμε κάθε μορφή αντισημιτισμού…» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πριν από δύο ημέρες, οι Νετς απέκλεισαν τον Ίρβινγκ για τουλάχιστον πέντε παιχνίδια, επειδή δεν ζήτησε συγγνώμη μετά το tweet στο οποίο δημοσίευσε έναν σύνδεσμο για την ταινία «Hebrews to Negroes: Wake Up Black America», η οποία περιείχε αντισημιτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, ο σταρ του NBA ζήτησε συγγνώμη «σε όλες τις εβραϊκές οικογένειες και κοινότητες που έχουν πληγωθεί και επηρεαστεί από την ανάρτησή μου».