Skip to main content

Βαριά ήττα για το Περιστέρι στη Λιθουανία

Η ελληνική ομάδα έπεσε αμαχητί στο Βίλνιους, αφού έχασε την μάχη των «αιθέρων» και δεν κατόρθωσε να περιορίσει τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, Μάρκους Φόστερ.

Η πρώτη ήττα του Περιστερίου στην Ευρώπη ήταν βαριά… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έχασε με «κάτω τα χέρια» στη Λιθουανία από τη Ρίτας Βίλνιους με 64-89, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Μάρκους Φόστερ να φτάνει στο νταμπλ-νταμπλ (24 πόντους, 10 ριμπάουντ) και κερδίζοντας κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ (52 έναντι 30), η Ρίτας Βίλνιους υποχρέωσε το ελληνικό συγκρότημα να υποχωρήσει στο 2-1.

Με όπλο την κυριαρχία στα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-8 στο 8ο λεπτό, αλλά με πίεση αμυντικά και καλάθια από τους Μωραΐτη, Φρανσίσκο και Τζούστον οι «κυανοκίτρινοι» πλησίασαν σε 29-23 στο 13΄.

Από εκείνο το σημείο όμως, ο Φόστερ σήκωσε το βάρος επιθετικά για την Ρίτας Βίλνιους που δημιούργησε μια διαφορά 26 πόντων (52-26 στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους και δρομολόγησε την έκβαση του αγώνα.