Skip to main content

Ο Αζάρ ξαναβλέπει την Πρέμιερ Λιγκ

Ο Βέλγος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής και ρόλο στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας, με αποτέλεσμα να εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής περιβάλλοντος μετά το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Εντέν Αζάρ κινδυνεύει να εμφανιστεί στο Κατάρ χωρίς ρυθμό και ποδοσφαιρικό συναίσθημα… Αν δεν αλλάξει δραματικά η κατάστασή του τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που δεν διαφαίνεται, ο Βέλγος άσος θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με χαμηλό χρόνο παιχνιδιού στα πόδια του.

Από την αρχή της σεζόν, ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει μόλις 229 λεπτά, μοιράζοντάς τα σε 6 εμφανίσεις (σε όλες τις διοργανώσεις), που πρακτικά ισοδυναμεί με δυόμισι παιχνίδια.

Γκολ και ασίστ στη νίκη επί της Σέλτικ Γλασκόβης στις αρχές Σεπτεμβρίου (3-0) για το Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσία (η μοναδική) στη La Liga απέναντι στη Μαγιόρκα (4-1) και απ΄ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ο 31χρονος σταρ δεν έχει παίξει ούτε ένα παιχνίδι με τη φανέλα της «Βασίλισσας»…

«Θέλω να παίξω περισσότερο»
Οπωσδήποτε μια δύσκολη κατάσταση για τον ποδοσφαιριστή, που είδε να παραγκωνίζεται ενώ ο Κάρλο Αντσελότι είχε υποσχεθεί να τον χρησιμοποιήσει στην αρχή της σεζόν.

«Υπήρχαν δύσκολες στιγμές γιατί ήθελα να παίξω, αλλά δεν παίζω», παραπονέθηκε ο Αζάρ στα τέλη Σεπτεμβρίου στο RTL Βελγίου. «Αισθάνομαι καλά στη Ρεάλ, αλλά παίζω λιγότερο. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση. Θέλω να παίξω Ο καλύτερος, ο πρώην Εντέν Αζάρ, θα επιστρέψει μόλις αποκτήσει λίγα λεπτά. Απλά πρέπει να επιταχύνω τον ρυθμό για να το αποδείξω».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρώην σταρ της Τσέλσι (μεταγράφηκε στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2019 έναντι 115 εκατ. ευρώ) θα μπορούσε να αλλάξει περιβάλλον κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και ένας σύλλογος της Premier League είναι έτοιμος να τον υποδεχτεί. Σύμφωνα με το ισπανικό μέσο ενημέρωσης Defensa Central, η Άστον Βίλα τον έχει ψηλά στη λίστα για να ενισχύσει τον επιθετικό τομέα της μεσούσης της περιόδου.

Ο Έμερι έχει ήδη ανάψει πράσινο φως
Ο Ουνάι Έμερι, ο νέος προπονητής του συλλόγου του Μπέρμιγχαμ, έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του. Τώρα, μένει να πειστεί ο αρχηγός των «Κόκκινων Διαβόλων» (122 επιλογές, 33 γκολ) να δεχτεί τη νέα πρόκληση, ενώ έχει ακόμη συμβόλαιο με τη Ρεάλ μέχρι το 2024, με πλουσιοπάροχες απολαβές.

Η αξιολόγηση του Αζάρ στη μεταγραφική αγορά αποτιμάται, αυτή τη στιγμή, στα 12 εκατομμύρια ευρώ από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Transfermarkt. Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα φέτος, οι «Χωριάτες» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 16η θέση της Premier League, έναν βαθμό μακριά από τη «διακεκαυμένη» ζώνη.