Skip to main content

Έτοιμοι για απεργία ενάντια στη Super League 39 σύλλογοι της Ισπανίας

Αναταραχή επικρατεί στην Ισπανία σχετικά με το Νόμο για τον Αθλητισμό (Ley del Deporte) ο οποίος θα μπορούσε να επικυρωθεί σήμερα.

Ένα νομοσχέδιο στο οποίο αντιτάχθηκαν οι 39 από τους 42 συλλόγους της La Liga (πρώτη και δεύτερη κατηγορία), εξαιρουμένων των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο, αφότου η κυβέρνηση αγνόησε τα αιτήματα των ομάδων που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα, όλοι οι σύλλογοι της πρώτης και δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας, με εξαίρεση τους τρεις προαναφερθέντες, έχουν ζητήσει την τροποποίηση κάποιων άρθρων που προσφέρουν στήριγμα στην ευρωπαϊκή Super League.

Σε περίπτωση έγκρισης του κειμένου όπως έχει σχεδιαστεί, οι ομάδες όχι μόνο απειλούν με απεργία, αλλά έχουν και τη σταθερή βούληση να παραλύσουν τη διοργάνωση ενόψει αυτού που θεωρούν επίθεση σε μια αναπτυξιακή κι εξελικτική πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της La Liga, Κίκο Καταλάν, είναι ξεκάθαρος ότι εάν δεν βρεθεί σημείο σύγκλισης, οι σύλλογοι θα σταματήσουν τη διοργάνωση.

«Αν με διάλογο και διαπραγμάτευση δεν βρούμε λύση σε αυτή τη θέση που εκφράζει σήμερα η κυβέρνηση, θα υπάρξουν μηχανισμοί δύναμης κι ενότητας από την πλευρά των συλλόγων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να θέλει να καταστρέψει το μοντέλο μας με αυτόν τον τρόπο», σχολίασε σε αποκλειστική συνέντευξη στο Superdeporte.

Όσο για το αν φοβάται αντίποινα; «Καθόλου. Επιβεβαιώνουμε κάτι που είναι δίκαιο και συνεπές. Αυτό που χρειάζεται. Γιατί να εισαγάγεις στο κείμενο τρεις φάσεις υπέρ ενός πρότζεκτ, υπέρ μιας μελλοντικής Super League; Γιατί τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις ομοσπονδίες; Φαίνεται πολύ θετικό ότι οι ομοσπονδίες έχουν ορισμένα δικαιώματα σε αυτόν τον νόμο. Είναι σωστό και απαραίτητο. Αλλά γιατί όχι και τα πρωταθλήματα;», αναρωτήθηκε ξανά ο Καταλάν.

«Γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον νόμο που βλάπτει σοβαρά το επιχειρηματικό μοντέλο που καθιέρωσε η La Liga; Ας μας εξηγήσει κάποιος. Έχει προβάλει κανείς κάποιο συναρπαστικό και ισχυρό επιχείρημα; Δεν έχω ακούσει από κανέναν. Δεν έχω ακούσει ακόμα κανέναν που να έχει ένα ισχυρό επιχείρημα που να λέει ότι οι 39 αντίπαλες ομάδες κάνουν λάθος», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της La Liga.

naftemporiki.gr