Skip to main content

Μπάσκετ: Δοκιμασίες εκτός έδρας για τους «αιώνιους»

Με τα παιχνίδια των «αιωνίων» αντιπάλων εκτός έδρας, σε Ρόδο και Πάτρα αντίστοιχα, θα πέσει σήμερα η «αυλαία» της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει την αρχή στις 16:00 κόντρα στον πολύ δυνατό στην έδρα του, Κολοσσό Ρόδου,  ενώ στις; 17:30 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στην Πάτρα τον Απόλλωνα, που «καίγεται» για τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Σαφώς την πιο δύσκολη αποστολή θα έχουν οι «πράσινοι» στο «Βενετόκλειο» όπου ο Κολοσσός «μεταμορφώνεται» και σε 9 αναμετρήσεις που έχει δώσει εκεί μετρά 7 νίκες και μόλις 2 ήττες, η μια εξ αυτών από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ προέρχεται από τη νίκη-θρίλερ επί της Ούνιξ Καζάν, έχει καλή ψυχολογία και θα προσπαθήσει να περάσει αλώβητη από το «σμαραδγένιο νησί» για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη θα παραταχθεί σε ένα ακόμη ματς ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των Πειραιωτών προετοιμάζεται για το δύσκολο παιχνίδι που ακολουθεί στο Ισραήλ με την Μακάμπι, αλλά και χωρ.ίς αυτόν η πειραϊκή ομάδα αναμένεται εύκολα ή, δύσκολα να πάρει το «διπλό» και να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει έναντι του Παναθηναϊκού στην ισοβαθμία (σε περίπτωση, βέβαια, που και οι δύο ομάδες νικήσουν).