Skip to main content

Grande Ίντερ και μέγας ο Σαλάχ

Η Ίντερ έφυγε από την Βαρκελώνη με πολύ ψηλά το κεφάλι, με στήθος γεμάτο περηφάνια και κατά πάσα πιθανότητα με την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Champions League, μετά την ισοπαλία με 3-3 στο «Καμ Νου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στον αγώνα της χρονιάς.

Οι «Νερατζούρι» του Σιμόνε Ιντσάγκι θα μπορούσαν μάλιστα να πουν ότι αδικούνται από το σκορ, καθώς προηγήθηκαν δύο φορές και είχαν μια τεράστια ευκαιρία για το 3-4.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αποδείχθηκε ότι αξίζει την ευρωπαϊκή ελίτ: αποφασισμένη σε ένα «φλεγόμενο» περιβάλλον, προσεκτική στην άμυνα και, πάνω απ΄ όλα, θαρραλέα στην επίθεση. Αν διατηρήσουν αυτό το πνεύμα, οι Λομβαρδοί έχουν μέλλον στην Ευρώπη.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες και οι συμπαίκτες του θα χρειαστεί απλώς να νικήσουν τη Βικτόρια Πλζεν στο «Μεάτσα», την 5η και προτελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου, για να προκριθούν στη φάση των «16».

Από την άλλη, οι Καταλανοί είχαν βασικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά για να διασώσουν τη χρονιά σε οικονομικό επίπεδο αλλά κατά πάσα πιθανότητα τον έχασαν, εκτός κι αν η Πλζεν κάνει το «θαύμα» στο Μιλάνο και οι ίδιοι νικήσουν την Μπάγερν, κι εν συνεχεία τους Τσέχους.

Στο «Άιμπροξ» της Γλασκόβης η Λίβερπουλ διέλυσε 7-1 τους Ρέιντζερς και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση, παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν.

Για τους «Κόκκινους» απάντησε με δύο γκολ ο Φιρμίνο, το πρώτο με κεφαλιά μετά από ασίστ του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 68΄.

Στο ίδιο λεπτό μπήκε ως αλλαγή ο Μοχάμεντ Σαλάχ κι έγραψε Ιστορία με τα τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά (76΄-81΄) που αποτελεί το γρηγορότερο χατ-τρικ στην Ιστορία της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, ο «Φαραώ» έφτασε τα 38 γκολ, που είναι τα περισσότερα από οποιοδήποτε παίκτη αγγλικής ομάδας στο θεσμό.

Στον 2ο όμιλο η Μπριζ εξασφάλισε, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, συμμετοχή στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, μετά τη «λευκή ισοπαλία» στο «Μετροπολιτάνο» απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Τη δεύτερη θέση διεκδικεί πια με αξιώσεις η Πόρτο, που πέρασε «τρένο» με 3-0 από την «Μπάι Αρένα» απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Στον 4ο όμιλο, η δεύτερη σερί νίκη της Μαρσέιγ επί της Σπόρτινγκ, αυτή τη φορά στη Λισαβόνα (2-0), έχει δημιουργήσει βαθμολογικό… κομφούζιο.

Το παιχνίδι ήταν «καρμπόν» με εκείνο της Μασσαλίας, καθώς οι Πορτογάλοι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Εσγκάιο, στη φάση του πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Γκουεντουζί. 

Στη συνέχεια αποβλήθηκε και ο Πέδρο Γκονσάλβες (61΄) και το… δράμα για τα «Λιοντάρια» ολοκληρώθηκε. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε ως αλλαγή για τους Πορτογάλους, στο 35ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες έχουν από 6 βαθμούς, ενώ προηγείται η Τότεναμ με 7 μετά τη νίκη με 3-2 επί της Άιντραχτ στο Λονδίνο, μόνο που ούτε οι Γερμανοί είναι εκτός πρόκρισης, καθώς μετρούν 4 βαθμούς!

Αποτελέσματα και σκόρερ:

1ος όμιλος

  • Νάπολι-Άγιαξ 4-2 (4΄ Λοθάνο, 16΄ Ρασπαντόρι, 62΄ πεν. Κβαρατσκέλια, 90΄ Οσιμέν – 49΄ Κλάασεν, 83΄ πεν. Μπερχβάιν)
  • Ρέιντζερς-Λίβερπουλ 1-7 (17΄ Άρφιλντ  – 24΄, 55΄ Φιρμίνο, 66΄ Νούνιες, 76΄, 80΄, 82΄Σαλάχ, 87΄ Έλιοτ)

2ος όμιλος

  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπριζ 0-0
  • Λεβερκούζεν-Πόρτο 0-3 (6΄ Γκαλένο, 53΄ πεν., 64΄ πεν. Ταρέμι)

3ος όμιλος

  • Μπαρτσελόνα-Ίντερ 3-3 (40΄ Ντεμπελέ, 82΄ Λεβντόφσκι, 90+1΄ Λεβαντόφσκι – 50΄ Μπαρέλα, 63΄ Μαρτίνες, 89΄ Γκόσενς)    
  • Πλζεν-Μπάγερν Μονάχου 2-4 (62΄ Βλκάνοβα, 75΄ Κλίμεντ – 10΄ Μανέ, 14΄ Μίλερ, 25΄,35΄ Γκορέτσκα)

4ος όμιλος

  • Τότεναμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2 (20΄, 36΄ Σον, 28΄ πεν. Κέιν – 14΄ Καμάντα, 87΄ Αλιντού)
  • Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Μαρσέιγ 0-2 (20΄ Γκουεντουζί, 30΄ Σάντσες)