Skip to main content

Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στην Ινδονησία: «Οπαδοί πέθαναν στα χέρια παιχτών»

«Συναισθηματικά διαλυμένος» δήλωσε στο BBC ο Javier Roca, προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας Arema FC στο γήπεδο της οποίας ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις κατά τις οποίες ποδοπατήθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι – μεταξύ των οποίων 32 παιδιά – και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320, σύμφωνα με τον έως τώρα επίσημο απολογισμό. Κάποιες πηγές ανεβάζουν πολύ υψηλότερα τον αριθμό των θυμάτων.  

Ο Roca είπε στο BBC πως είδε οπαδούς των δύο ομάδων να «πεθαίνουν στα χέρια ποδοσφαιριστών», τονίζοντας πως θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσει την τραγωδία αυτή. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν παράλληλα στο βρετανικό δίκτυο πως η αστυνομία εξαπέλυσε τεράστιες ποσότητες χημικών «συνεχώς και με ταχύτητα» καθώς η ένταση μεταξύ των οπαδών κλιμακωνόταν. Παράλληλα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν σκηνές πανικού την ώρα που τα χημικά γεμίζουν με καπνό το γήπεδο, σώματα να κείτονται χωρίς αισθήσεις στο έδαφος  και δεκάδες ανθρώπους να σκαρφαλώνουν στον φράχτη του γηπέδου σε μία προσπάθεια διαφυγής. 

Ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων είπε στο BBC πως τα χημικά ενέτειναν τον πανικό. «Μικρά παιδιά έκλαιγαν, γυναίκες λιποθυμούσαν, κραυγές ακούγονταν παντού». Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει έρευνα για τον ρόλο 18 αξιωματικών της αστυνομίας στα πολύνεκρα επεισόδια. 

naftemporiki.gr