Skip to main content

Πογιέτ: Στόχος μας οι δύο νίκες και η βελτίωση

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει αύριο την Κύπρο στη Λάρνακα στη προτελευταία αγωνιστική του Nations League και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκουστάβο Πογιέτ, δεν θεωρεί αδιάφορο το παιχνίδι παρά την δεδομένη πρωτιά της ομάδας του. Μάλιστα έθεσε ως στόχο το 2Χ2.

Αναλυτικά είπε:  

Για ότι έχει αντιμετωπίσει τον Κετσπάγια ως ποδοσφαιριστής: «Ο Κετσπάγια ήταν πολύ άτυχος γιατί έπαιζε στην ομάδα κόντρα στην οποία έβαλα τα περισσότερα γκολ στην Αγγλία!  Ήταν μια κακή σύμπτωση για αυτόν. Ανυπομονώ να τον δω, τον θυμάμαι πολύ καλά! Έχουμε και κοινό παρελθόν αφού ήταν και αυτός στην ΑΕΚ, την μοναδική ομάδα που προπόνησα στην Ελλάδα. Αύριο τα πάντα εξαρτόνται από τους παίκτες, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να τους βοηθήσουμε αλλά το 99% εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές».

Για το πως προσπαθεί να δώσει κίνητρο έξτρα στους παίκτες του: «Προσπαθώ συνέχεια να είναι οι παίκτες μου συγκεντρωμένοι σε έναν στόχο. Τον Ιούνιο ήταν η πρώτη θέση και ήρθε. Αυτή την στιγμή είναι να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια για να ανέβουμε στο ranking, μετά να προκριθούμε στο EURO. Περιμένουμε ένα ντέρμπι αύριο και έχουν νέο προπονητή οπότε δεν γνωρίζουμε πως θα παίξουν».

Για τον τρόπο προσέγγισης: «Δεν θα σας πω και πολλά απλά το θέμα είναι πως προσπαθούμε να επιγκεντρωθούμε πάνω στον αντίπαλό μας. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη νέα ομάδα της Κύπρου και προσπαθούμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνουμε. Δεν επιγκέντρωνομαι στους παίκτες που λείπουν αλλά σε αυτούς που έχω».

Για το αν υπάρχει στόχος: «Είναι στόχος για εμάς να βελτιώνεται η ομάδα και αυτό είναι ένα καλό τεστ για το μέλλον. Να υπάρχει πάθος και επιθυμία για νίκη. Είχαμε μία εξαιρετική προετοιμασία και περιμένω να δω ότι η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε ότι και να βρει απέναντί της».