Skip to main content

O Λεβαντόφκσι επιστρέφει στο Μόναχο ως αντίπαλος

Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί απόψε την Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην επιστροφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι στην Allianz Arena ως αντίπαλος. 

Ο Πολωνός επιθετικός που αγαπήθηκε και προσέφερε όσο λίγοι στον βαυαρικό σύλλογο αποχώρησε το καλοκαίρι για την Βαρκελώνη, έχοντας πετύχει 344 γκολ με την φανέλα της Μπάγερν και όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής πάνω στο χορτάρι.

Σε αυτή την οκταετία, ο Λεβαντόφκσι ανέπτυξε μία άκρως δημιουργική σχέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος αποκάλυψε τα όσα του έχει πει ο Σάντιο Μανέ τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τον Σενεγαλέζο επιθετικό να κάνει πλάκα στον Γερμανό συμπαίκτη του.

«Ο Μανέ μου λέει τις τελευταίες 10 μέρες να προσέχω να μην περάσω κατά λάθος τη μπάλα στον Λεβαντόφσκι (σ.σ. γέλια). Πρέπει να παίξουμε τον αγώνα μας αύριο και να μην επικεντρωθούμε πολύ στον Λέβα» είπε ο αρχηγός της Μπάγερν που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εποχή που έπαιζε μαζί με τον Λεβαντόφκσι.

«Η σύνδεσή μας στο γήπεδο αναπτύχθηκε με τα χρόνια. Αλλά τώρα έχουμε πολλούς ευέλικτους παίκτες στην επίθεσή μας, δεν έχουμε τον Λέβα που ήταν σταθερός σκόρερ».

Με το γκολ που πέτυχε στη νίκη (4-0) της Μπαρτσελόνα επί της Κάντιθ, για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Λεβαντόφσκι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που πέτυχε 100 γκολ σε κορυφαίο επίπεδο την τρέχουσα δεκαετία, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ο Πολωνός σημείωσε 69 γκολ το 2021 και πρόσθεσε 31 φέτος, ενώ την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα (2001-2010) ο πρώτος παίκτης που πέτυχε κάτι ανάλογο ήταν ο Χένρικ Λάρσον. Όσον αφορά στη δεύτερη δεκαετία (2011-2020), ήταν ο Λιονέλ Μέσι.