Skip to main content

Η Porsche αυξάνει τα έσοδα από πωλήσεις, λειτουργικά κέρδη και απόδοση των πωλήσεων

Ισχυρή αύξηση το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψε η Porsche AG, η οποία αύξησε σημαντικά τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα λειτουργικά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2022 – σε 17,92 δισεκατομμύρια ευρώ και 3,48 δισεκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Η απόδοση των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2022 αυξήθηκε στο 19,4% από 16,9% την περίοδο του προηγούμενου έτους. Το πρώτο εξάμηνο του 2021 τα έσοδα από πωλήσεις ήταν 16,53 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη 2,79 δισ. ευρώ.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 8,5% στα έσοδα και 24,6% στα λειτουργικά κέρδη. Η εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων με έδρα τη Στουτγάρδη τόνισε για άλλη μια φορά την ικανότητά της να λειτουργεί με επιτυχία σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, η Porsche προωθεί τη στρατηγική της για ένα βιώσιμο μέλλον και επαναπροσδιορίζει την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε σημειώσει σημαντικά κέρδη σε έσοδα από πωλήσεις και κέρδη σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον της αγοράς. Ήταν μια πραγματική ομαδική προσπάθεια από το εργατικό δυναμικό και τη διοίκηση», λέει ο Λουτζ Μέσκε, αναπληρωτής πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τα Οικονομικά και την Πληροφορική της Porsche AG.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η Porsche παρέδωσε 145.860 οχήματα στους πελάτες (την ίδια περίοδο πέρυσι: 153.656). Η αύξηση της απόδοσης των πωλήσεων στο 19,4% το πρώτο εξάμηνο του έτους οφείλεται κυρίως στο ισχυρό μείγμα προϊόντων, στις συναλλαγματικές επιδράσεις και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς.

Ενόψει της επίδοσης H1 2022, ο Όλιβερ Μπλουμ, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG, είναι αισιόδοξος για το μέλλον:

«Η Porsche αντιπροσωπεύει τη σπορ, μοντέρνα πολυτέλεια. αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ειδικές μελέτες προβλέπουν ανάπτυξη σε πολυτελή σπορ αυτοκίνητα, πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και πολυτελή SUV τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι η Porsche είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς», υπογραμμίζει ο Μπλουμ.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε μπροστά από άλλους κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων με την έντονη εστίασή μας στη βιωσιμότητα. Λαμβάνουμε μια ολιστική άποψη της βιωσιμότητας: οικολογική, κοινωνική και βασισμένη στην αξία. Φιλοδοξία μας είναι να είμαστε καθαρά ουδέτεροι από τον άνθρακα το 2030.»

Οι καθαρές ταμειακές ροές για την αυτοκινητοβιομηχανία το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν 2,39 δισ. ευρώ (προηγούμενο έτος: 2,60 δισ. ευρώ). «Παρά τη συνεχιζόμενη ισχυρή επένδυση στα μελλοντικά μας έργα, μπορέσαμε και πάλι να δημιουργήσουμε ισχυρές καθαρές ταμειακές ροές για την αυτοκινητοβιομηχανία», προσθέτει ο CFO Μέσκε. «Πιστεύουμε ότι η εστίασή μας στις ταμειακές ροές αποδίδει εδώ».

Παρά τη συνεχιζόμενη δύσκολη κατάσταση εφοδιασμού και τις υψηλές τιμές πρώτων υλών και ενέργειας, η Porsche AG στοχεύει σε απόδοση των πωλήσεων μεταξύ περίπου 17 και 18% για το έτος 2022, με έσοδα από πωλήσεις μεταξύ περίπου 38 και 39 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μεσοπρόθεσμα, η Porsche έχει στόχο απόδοσης πωλήσεων μεταξύ περίπου 17 και 19%.

Οι προοπτικές για το 2022 βασίζονται σε ορισμένες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη σημαντικής επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών ή της πανδημίας COVID-19 στις κύριες αγορές της Porsche, καμία σημαντική διαταραχή στην αλυσίδα εφοδιασμού, ειδικά σε σχέση με ημιαγωγούς, εξαρτήματα και εξαρτήματα ενέργειας και υλικών, χωρίς αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών και όχι περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων.

Η Porsche έχει τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία να επιτύχει απόδοση του Ομίλου σε πωλήσεις άνω του 20%. «Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές, αλλά τα τρέχοντα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2022 μας δίνουν εμπιστοσύνη στην ανθεκτικότητά μας», σημείωσε ο Μέσκε.