Skip to main content

Επιστολή της Κολωνίας στην UEFA για αποκλεισμό των λευκορωσικών ομάδων

Η Κολωνία επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια και έχει ήδη το βλέμμα της στους ομίλους του Conference League.

Το ταξίδι της ομάδας του Δημήτρη Λημνιού αρχίζει από τα play-offs, ένα βήμα δηλαδή από τους ομίλους και οι «Τράγοι» προσπαθούν να αυξήσουν τις πιθανότητες εισόδου τους, ζητώντας από την UEFA τον αποκλεισμό των λευκορωσικών ομάδων, έστω κι εν μέσω της ευρωπαϊκής σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός σύλλογος που τερμάτισε 7ος την περασμένη σεζόν στην Bundesliga, έστειλε επιστολή στη διοργανώτρια Αρχή αιτούμενος το «εμπάργκο» στις ομάδες της Λευκορωσίας, η οποία εμπλέκεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μια ενδεχόμενη, αν και ετεροχρονισμένη, ποινή της UEFA στα κλαμπ της Λευκορωσίας θα σήμαινε και περισσότερες πιθανότητες απευθείας πρόκρισης για την Κολωνία, καθώς υπάρχουν τρεις σύλλογοι στα προκριματικά που, υπό προϋποθέσεις, μπορούν να βρεθούν στον δρόμο της: Ντινάμο Μινσκ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και η Γκόμελ, αντίπαλος του Άρη στον β΄ προκριματικό γύρο.

Σημειώνεται ότι η UEFA έχει ήδη τιμωρήσει τις ομάδες της Λευκορωσίας, επιβάλλοντας τη διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων τους κεκλεισμένων των θυρών και σε ουδέτερη τοποθεσία.