Skip to main content

Χορηγία αξίας 240 εκ. ευρώ για τη Λίβερπουλ

του Παναγιώτη Κουμάνταρου

 Λίβερπουλ και η Standard Chartered Bank ανανέωσαν τη συνεργασία τους για άλλα τέσσερα χρόνια, με την τράπεζα να παραμένει ως εκ τούτου χορηγός της φανέλας μέχρι το τέλος της σεζόν 2026-27, όταν η συνεργασία θα συμπληρώσει τις 17 συνεχείς σεζόν.

Η Standard Chartered έγινε ο χορηγός της φανέλας των Reds τον Ιούλιο του 2010, και είναι μόνο η πέμπτη εταιρεία που εμφανίστηκε ποτέ στη φανέλα της Λίβερπουλ. Η συμφωνία, εξηγεί ο αγγλικός σύλλογος, περιλαμβάνει και χορηγία της γυναικείας ομάδας του συλλόγου, μετά την επιστροφή της στη Super League Γυναικών.

Ο Μπίλι Χόγκαν, διευθύνων σύμβουλος των «Κόκκινων», δήλωσε: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική συνεργασία για τη Λίβερπουλ και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που επιβεβαίωσα μια τετραετή παράταση της ήδη μακράς κι επιτυχημένης συνεργασίας μας με την Standard Chartered».

«Έχουμε ξεκινήσει ένα απίστευτο ταξίδι μαζί και η υποστήριξη της Standard Chartered υπήρξε βασικός παράγοντας στις πιο πρόσφατες επιτυχίες μας, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, με την πίστη και τη δέσμευσή της στο Liverpool Football Club. Η συνεργασία μας κατάφερε να ευδοκιμήσει τις κοινές μας αξίες και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να βοηθάμε και να υποστηρίζουμε τις κοινότητές μας και τους υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της Λίβερπουλ.

Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Times, η νέα συμφωνία θα φέρει στα ταμεία της Λίβερπουλ συνολικά σχεδόν 240 εκατ. ευρώ από το 2023-24, οπότε και θα ξεκινήσει η ανανέωση, με έσοδα περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τη συνεργασία που ισχύει σήμερα, περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν, μετά την ανανέωση που υπογράφηκε το 2018 μέχρι το τέλος της περιόδου 2022-23. Η πρώτη συμφωνία, που υπογράφηκε το 2010, προέβλεπε έσοδα για τη Λίβερπουλ περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.