Skip to main content

Η θλιμμένη Κυριακή της Λίβερπουλ

Τα συναισθήματα τρέχουν πολύ γρήγορα στο ποδόσφαιρο και η Λίβερπουλ μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό. Μετά την κατάκτηση του Carabao Cup και του FA Cup πρόσφατα, οι «Reds» είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ένα απίστευτο «quadruple» (τέσσερις τίτλοι την ίδια σεζόν), όμως σε επτά ημέρες ο Γιούργκεν Κλοπ και οι παίκτες του έχασαν τα πάντα.

Ενώ ήταν ένα βαθμό πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι πριν από την 38η και τελευταία ημέρα του αγγλικού πρωταθλήματος την περασμένη Κυριακή, ο σύλλογος του Μέρσεϊ έπρεπε να κερδίσει και να υπολογίζει σε ένα λάθος από τους «Πολίτες» για να κατακτήσει τον τίτλο στην Premier League.

Όλα είχαν ξεκινήσει καλά για τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τους συνεργάτες του, αφού η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα βρέθηκε γρήγορα πίσω με δύο γκολ (0-2) από την Άστον Βίλα στην αρχή του αγώνα. Όμως, αν και νίκησαν τη Γουλβς (3-1), οι «Κόκκινοι» είδαν τη Σίτι να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να φτάνει στη νίκη (3-2) και τον τίτλο, με διαφορά ενός βαθμού από τη Λίβερπουλ.

Χθες, παρά το καλό πρώτο ημίχρονο στο «Stade de France» και την ενδιαφέρουσα εμφάνιση, η Λίβερπουλ έχασε στον τελικό του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0, με το γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ (0-1) και ύστερα από την εξωπραγματική εμφάνιση του Βέλγου γκολκίπερ της Ρεάλ, Τιμπό Κουρτουά.

Σε λίγες ημέρες, ο Γιούργκεν Κλοπ και οι άντρες του έχασαν λοιπόν δύο μεγάλους τίτλους και ως εκ τούτου το «quadruple», που περίμεναν εδώ και καιρό όλοι οι οπαδοί του συλλόγου.

Μιλώντας στο μικρόφωνο του Canal + τη νύχτα του Σαββάτου, ο Γερμανός τεχνικός δεν έδειξε σε καμία περίπτωση τη θλίψη του, προτιμώντας να θυμίσει όσες ευκαιρίες είχαν χάσει οι παίκτες του σε αυτόν τον τελικό.

«Ένα γκολ. Σουτάραμε 23 φορές, 9 φορές εύστοχα, αυτός είναι ένας εξαιρετικός αριθμός για έναν τελικό. Όμως η μπάλα πρέπει να περάσει τη γραμμή, αυτό μας έλειψε. Ο Κουρτουά ήταν ο παίκτης του αγώνα, αυτό τα λέει όλα. Αν είναι παίκτης του αγώνα, είναι γιατί έχει κάνει πολλές αποκρούσεις. Δεν έχει σημασία τι είδους γκολ θα πετύχουμε, χάσαμε. Είναι έτσι, είναι δύσκολο να το δεχθούμε αλλά το αποδεχόμαστε», είπε ο Κλοπ.

Προφανώς απογοητευμένοι, οι Reds θα επιστρέψουν στην Αγγλία χωρίς το βαρύτιμο Κύπελλο στο αεροπλάνο, αλλά η σεζόν παραμένει αρκετά καλή με τα δύο κύπελλα Αγγλίας, μια εξαιρετική σεζόν στην Ευρώπη και την πάλη μέχρι τέλους για τον τίτλο στην Αγγλία.