Skip to main content

Ήττα στην εκπνοή και τέλος το όνειρο του τελικού για τον Ολυμπιακό

Ένα τρίποντο του Μίτσιτς στην εκπνοή του αγώνα έκρινε την τύχη του πρώτου (χρονικά) ημιτελικού στην Ευρωλίγκα, έδωσε τη νίκη στην Αναντολού Εφές με 77-74 απέναντι στον Ολυμπιακό κι έστειλε τον τουρκικό σύλλογο στον τελικό της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (21/5, 20:00).

Η Εφές ύψωσε λοιπόν απαγορευτικό στο δρόμο του Ολυμπιακού για τη διεκδίκηση του τέταρτου τροπαίου της Ιστορίας του, την ώρα που η ίδια θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει και πέρυσι. Από την πλευρά της, η πειραϊκή ομάδα θα παλέψει με Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα για την τρίτη θέση την ίδια ημέρα (17:00).

Η αναμέτρηση στην κατάμεστη από τους φίλους του Ολυμπιακού «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου ήταν αμφίρροπη από την αρχή. Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε καλά, προηγήθηκε με 12-5 στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά στη συνέχεια η Εφές βρήκε λύσεις, έτρεξε επιμέρους σκορ 2-13 και προσπέρασε με 14-18, για να έρθει το ξέσπασμα των «ερυθρόλευκων» και με σερί 7-0 στο τελευταίο λεπτό να περάσουν με 21-18 στο 10΄.

Στο 16΄ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-32, όμως Λάρκιν και Μίσιτς «πήραν φωτιά» και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με την ελληνική ομάδα μπροστά με «βραχεία κεφαλή» (43-42).

Η τρίτη περίοδος ήταν κάκιστη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και -11. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισαν στα 19,5’’ πριν τη λήξη σε 74-74 με καλάθι του Μάρτιν, αλλά το buzzer beater τρίποντο του Μίτσιτς έδωσε τη νίκη 77-74 στην Εφές .

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν μεγάλη «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά τους «πλήγωσε» αρκετά η αστοχία στην τέταρτη περίοδο, καθώς απώλεσαν πολλές ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα.

Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο ΜακΚίσικ με 12 πόντους. Ντόρσεϊ, Σλούκας και Μάρτιν πρόσθεσαν από 11π. και ο Παπανικολάου άλλους 10 πόντους

Για την Εφές κορυφαίος ήταν ο Λάρκιν με 21 πόντους, ο άνθρωπος του τελευταίου σουτ 15π., αλλά ο «άσος στο μανίκι» του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Μπράιαντ, που πέτυχε 16 πόντους.