Skip to main content

Ο Φερστάπεν, η «ωρολογιακή βόμβα» και το κρίσιμο GrandPrix της Ίμολα

Το ξεκίνημα του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1, Μαξ Φερστάπεν, στη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Το μονοθέσιο της Red Bull Honda τον έχει… προδώσει δύο φορές σε τρεις αγώνες, καθώς λόγω μηχανικών προβλημάτων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Σε Μπαχρέιν και Αυστραλία ο Ολλανδός πιλότος δεν τερμάτισε καν και έχει μόνο ένα ολοκληρωμένο GrandPrix, αυτό στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο είδε πρώτος την καρό σημαία.

Η Ferrari δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και όσο η απόσταση ανάμεσα στα αυτοκίνητα των δύο ομάδων είναι τόσο σημαντική, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο προβληματισμός στη Red Bull για τις αντιδράσεις του Φερστάπεν.

O σύμβουλος της αυστριακής ομάδας σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε στο ORF για τov χαρακτήρα του 24χρονου.

«Είναι πλέον αρκετά πιο ήρεμος ως χαρακτήρας. Μετά την εγκατάλειψή του στην Αυστραλία επέστρεψε στο γκαράζ και συζητήσαμε το πώς έχει η κατάσταση με ηρεμία. Είναι ένας συναισθηματικός και παθιασμένος οδηγός που πάντα θα λέει την άποψή του. Αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι ήρεμος και σίγουρα πιο ήρεμος απ’ ότι στο παρελθόν. Όμως αν δεν ξανακερδίσουμε σύντομα, τότε ο Μαξ είναι μια ωρολογιακή βόμβα».

Ο Φερστάπεν που όπως είναι γνωστό έχει ρήτρα αποχώρησης από τους ”ταύρους” σε περίπτωση που το μονοθέσιο δεν είναι ανταγωνιστικό σε επίπεδο πρωταθλητισμού, θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο GrandPrix της Ίμολα το τριήμερο 22-24 Απριλίου. Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας δουλεύει ακατάπαυστα για να δώσει στον Ολλανδό πιλότο ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, καθώς σε περίπτωση νέων προβλημάτων, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την αντίδραση του 24χρονου οδηγού.

naftemporiki.gr