Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα με νίκη στην Πόλη

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη φετινή Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας στην Κωνσταντινούπολη της Φενέρμπαχτσε με 62-59, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι», που απέφυγαν την τελευταία (15η) θέση στη διοργάνωση είχαν ρεκόρ 9-19 και τελικώς κατετάγησαν στη 13η θέση, χάνοντας πάντως με τραυματισμό τον Σαντ-Ρος στη διάρκεια της συνάντησης.

Το παιχνίδι έκρινε το buzzer-beater τρίποντο του Μέικον, που ήταν το πρώτο του στο παιχνίδι και σημειώθηκε στο 0,5΄΄ πριν τη λήξη!

Στο πρώτο μέρος και με αιχμή τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός πήρε από νωρίς προβάδισμα κι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ (38-32). 

Στην τρίτη περίοδο εμφάνισε τα γνωστά προβλήματα απόδοσης και συγκέντρωσης και οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν αρχικά και να προσπεράσουν στη συνέχεια με 51-44 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, έχοντας τρέξει σερί 12-0, αλλά και με 56-48. 

Η ελληνική ομάδα όμως βρήκε λύσεις, επέστρεψε και πέρασε με 58-59. Ο Βέσελι με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 59-59 και ο Μέικον, που στα προηγούμενα δευτερόλεπτα είχε κάνει δύο λάθη, πήρε το σουτ το νίκης και δικαιώθηκε.