Skip to main content

Super League 2: Νίκες για τους πρωτοπόρους Βέροια και Λεβαδειακό

Στα χέρια της κρατά πια η Βέροια την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της Super League 2 και τη συμμετοχή στο μπαράζ ανόδου.

Μετά τα σημερινά παιχνίδια της εμβόλιμης 27ης αγωνιστικής, η «βασίλισσα του βορρά» αύξησε σε 11 βαθμούς τη διαφορά που τη χωρίζει από τη δεύτερη ΑΕΛ και θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει την πρωτιά.

Η «βασίλισσα του βορρά» νίκησε στην έδρα της με 3-1 τον Ηρακλή, την ώρα που η (δεύτερη) ΑΕΛ γνώριζε τη δεύτερη φετινή ήττα της (0-2 στην Ξάνθη).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ Β΄ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με την ουραγό Καβάλα, ενώ ο Πιερικός με γκολ του Παπαδόπουλου στις καθυστερήσεις πέτυχε πολύτιμη νίκη (3-2) επί του Απόλλωνα Λάρισας στην Κατερίνη.

Σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία έκαναν ο Θεσπρωτός και ο Απόλλων Πόντου, που εκμεταλλεύθηκαν την έδρα τους απέναντι στα Τρίκαλα (2-0) και τον Πανσερραϊκό (1-0) αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός Βόλου, τέλος, απέσπασε «λευκή» ισοπαλία από τον Αλμωπό στην Αριδαία.

Εύκολο απόγευμα για Λεβαδειακό και Καλαμάτα, με τον πρωτοπόρο του Β΄ ομίλου να «περνάει» (0-4) από τη Ρόδο και τη «Μαύρη Θύελλα» να επικρατεί με το ίδιο (4-0) σκορ στη Μεσσηνία του ΟΦ Ιεράπετρας, διατηρώντας την απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή.

Τα Χανιά έδωσαν συνέχεια στη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό Β΄ επικρατώντας 2-1 στην Άρτα του Καραϊσκάκη και έφτασαν στη δέυτερη θέση, έχοντας τους ίδιους βαθμούς με την Καλλιθέα, της οποίας το -εκτός έδρας- παιχνίδι με την ΑΕΚ Β΄, αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών γηπεδούχου στις εθνικές ομάδες Ανδρών και Ελπίδων.

Το αυτογκόλ του Καλύβα (84΄) έκρινε την αναμέτρηση της Κηφισιάς με το Αιγάλεω (1-0), η ουραγός Ζάκυνθος υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1) τον Παναθηναικό Β΄ στην Αθήνα, η Επισκοπή βύθισε (1-0) κι άλλο τον Ηρόδοτο, ενώ ο Διαγόρας Ρόδου έφυγε με νίκη από το Παγκρήτιο, όπου επιβλήθηκε 1-0 του Εργοτέλη.