Skip to main content

Πογέτ: Θέλουμε έναν δυνατό αντίπαλο

Δεύτερος φιλικός αγώνας για την Εθνική Ανδρών και τον Γουστάβο Πογέτ μετά από εκείνον της Παρασκευής με τη Ρουμανία. Η Ελλάδα θα παίξει και πάλι με αντίπαλο από τα Βαλκάνια, με το Μαυροβούνιο (28/3, 21:00) στην Ποντγκόριτσα.

Ο Πογέτ, που ξεκίνησε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με νίκη στο Βουκουρέστι (1-0), ελπίζει το Μαυροβούνιο να έχει διαθέσιμους τους καλύτερους παίκτες του, αφού όπως είπε, όσο πιο μεγάλος είναι ο βαθμός δυσκολίας τόσο περισσότερα είναι τα οφέλη για την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πογέτ για:

Τις αυριανές προσδοκίες του: «Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, ελπίζω πως θα είναι παρόντες οι περισσότεροι καλοί τους παίκτες. Όσο δυσκολότερο είναι το παιχνίδι τόσο καλύτερο για εμάς. Να παίξουν οι καλύτεροι για να το κάνουν δυσκολότερο για εμάς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ματς προετοιμασίας με προετοιμασία για ένα τουρνουά όπως αυτό που έχουμε μπροστά μας τον Ιούνιο. Θέλουμε έναν αρκετά δυνατό αντίπαλο».

Τις γνώσεις του για τους Μαυροβούνιους: «Είδα όσα περισσότερα μπορούσα. Είδα πως παίζουν με διαφορετικά συστήματα κυρίως πίσω και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σε μια διοργάνωση ξέρεις πάνω κάτω τις θέσεις που παίζει ο καθένας τώρα δεν ξέρουμε. Ξέρω ότι παίζουν εντός έδρας, γνωρίζω πως θα έχει αρκετό κόσμο. Ο Γιόβετιτς, ο Σάβιτς είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα, εμπειρία, προσωπικότητα, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Όσο πιο δύσκολα είναι τόσο το καλύτερο ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν κάνουμε προπονήσεις θέλω να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από την αναμέτρηση».

Το γεγονός ότι γνωρίζει τους διεθνείς της ΑΕΚ: «Ήξερα αυτούς που ήταν μεγαλύτεροι. Βέβαια τους ήξερα όλους, είχα μια ιδέα. Είναι η πρώτη μου δουλειά ως ομοσπονδιακός, οπότε μαθαίνω κάθε μέρα σας το υπόσχομαι αλλά μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι με όσα έχουμε πετύχει. Το είδαμε και κόντρα στη Ρουμανία, στο πρώτο μέρος τα πήγαμε καλύτερα, στο δεύτερο όχι και τόσο, ήταν δυσκολότερα. Για αυτό και κάναμε κάποιες αλλαγές.

Αύριο ίσως δούμε διαφορετικά πρόσωπα, γιατί θέλω να δω τους παίκτες μου, πόσους δεν ξέρω. Βέβαια ακόμα και αν ήξερα δεν θα σας έλεγα. Αλλά πρέπει να δω όλους τους ποδοσφαιριστές μου, είναι τα μόνα παιχνίδια που έχω στη διάθεσή μου».

Την αλλαγή ανάμεσα σε τεχνικό συλλόγου και ομοσπονδιακό προπονητή: «Πρώτα απ’ όλα έπρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι. Υπήρχε αρκετή δουλειά στο ξενοδοχείο, στο βίντεο, στο μίτινγκ παρά στο γήπεδο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε μια ομάδα. Είναι θέμα να πάρεις σωστές αποφάσεις. Όπως είπε και ο Κώστας όμως όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν και θεωρώ πως όποιος παίξει θα ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Τους αρχηγούς της Εθνικής: «Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο, το ίδιο σύστημα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ισχύει για πάντα θα συζητήσουμε με τους διευθυντές μετά τα δύο ματς και θα δούμε για να πάρουμε την απόφασή μας».

naftemporiki.gr