Skip to main content

Πογέτ: Πάρα πολύ ικανοποιημένος με πολλά πράγματα

Καλύτερο ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Γουστάβο Πογέτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε σε φιλικό αγώνα της Ρουμανίας με 1-0 στο Βουκουρέστι, στο γήπεδο της Στεάουα, ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ως εκ τούτου ο Ουρουγουανός δεν είχε κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένος, το αντίθετο. Ο Πογέτ χαρακτήρισε τη νίκη σημαντική για τη νοοτροπία που θέλει να χτίσει η ομάδα.

Οι δηλώσεις του:

Για τη νίκη στο ντεμπούτο του«Είπα και πριν τον αγώνα ότι είναι σημαντικό να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε να αποκτήσουμε την νοοτροπία του νικητή. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με πολλά πράγματα που είδα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι σημαντική ημέρα, λόγω της Εθνικής εορτής στην Ελλάδα, ήταν ένα πάρα πολύ καλό βράδυ για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Ήταν δύσκολη η προετοιμασία του αποψινού παιχνιδιού, γιατί δεν ξέραμε πώς θα παραταχθεί η Ρουμανία. Έπρεπε να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα, γενικά παίξαμε συμπαγές ποδόσφαιρο, καταφέραμε να κρατήσουμε την ισορροπία που θέλαμε, είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Υποφέραμε λίγο στα κόρνερ, η Ρουμανία είχε πολύ καλή τελική κίνηση. Αυτό μπορείς να το ερμηνεύσεις με δύο τρόπους, να πεις ότι ήμασταν κακοί εμείς ή να πεις ότι ήταν τέλεια η Ρουμανία σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν δύο ερμηνείες».

Για το μέλλον της ομάδας: «Φυσικά και υπάρχει μέλλον, απλά είναι λίγο νωρίς για να το πούμε με σιγουριά. Είμαι νέος σε πάγκο εθνικής ομάδας, μαθαίνω να προσαρμόζομαι και είναι μια διαδικασία που πρέπει να παίρνω αποφάσεις σε σύντομο χρόνο».

Για το ακυρωμένο γκολ του Γιακουμάκη: «Εξεπλάγην γιατί ήξερα ότι δεν υπήρχε VAR στο παιχνίδι. Ο τέταρτος μου εξήγησε ότι ο επόπτης θεώρησε ότι ακούμπησε ο αμυντικός και έδειξε σέντρα, ενώ ο διαιτητής στην ενδοεπικοινωνία, του είπε ότι δεν ακούμπησε την μπάλα ο αμυντικός της Ρουμανίας και γι’ αυτό ακύρωσε το γκολ».