Skip to main content

Η βρετανική κυβέρνηση απειλεί τη συμμετοχή του Μεντβέντεφ στο Wimbledon

Στα πρόθυρα να χάσει τη θέση του ως νούμερο ένα στον κόσμο μετά την ήττα στο Indian Wells από τον Γκαέλ Μονφίς, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα μπορούσε να βιώσει ένα νέο πλήγμα τις επόμενες εβδομάδες, αφού ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μεγάλες επιπτώσεις για τους Ρώσους αθλητές και ομάδες.

Ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου ο υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον, δήλωσε ότι οι Ρώσοι αθλητές που δεν δείχνουν την αντίθεσή τους στον Πούτιν δεν θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε τουρνουά, όπως το Wimbledon, που είναι προγραμματισμένο για τις 27 έως τις 10 Ιουλίου 2022.

«Χρειαζόμαστε πιθανή διαβεβαίωση ότι δεν είναι υποστηρικτές του Πούτιν κι εξετάζουμε ποιες προϋποθέσεις μπορεί να χρειαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να λάβουμε διαβεβαιώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η ισπανική εφημερίδα Marca είχε αναφέρει τα σχόλια του προέδρου της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης. Ο τελευταίος πίστευε ότι «ο Μεντβέντεφ δεν έπρεπε να παίξει στο Ρολάν Γκαρός, στο Γουίμπλεντον και στο US Open».

Πάντως, η πρόταση του υπουργού δεν βρίσκει σύμφωνους τους πάντες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο επικεφαλής της WTA (Women’s Tennis Association), Στιβ Σάιμον, εκτιμά ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι δεν χρειάζεται να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων που διέπραξαν οι ηγέτες της χώρας τους.

«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι αυτοί οι μεμονωμένοι αθλητές που πρέπει να τιμωρηθούν από τις αποφάσεις μιας αυταρχικής κυβέρνησης, που προφανώς κάνει τρομερά και κατακριτέα πράγματα», υπογράμμισε.

Ο Σάιμον μάλιστα προχωρά παραπέρα, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να συμφωνήσει με αυτή την απόφαση, εάν εγκριθεί: «Δεν θα στηρίξουμε αυτήν την απόφαση. Ελπίζουμε ότι θα απόσχουν από αυτήν (…) Αυτοί οι άνθρωποι είναι τα αθώα θύματα αυτής της κατάστασης και το να απομονώνονται ως αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων, δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο».