Skip to main content

Νίκη στο Κάουνας μετά από 6 χρόνια για τον Ολυμπιακό

 Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην τελευταία περίοδο, «έπνιξε»» τη γηπεδούχο Ζάλγκιρις Κάουνας με την άμυνά του κι έφυγε από τη Λιθουανία με πολύ μεγάλη νίκη (84-73), από μια παραδοσιακά δύσκολη γι΄ αυτόν έδρα.

Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής και διεξήχθη στο πλαίσιο της 19ης ημέρας στην Ευρωλίγκα. Η πειραϊκή ομάδα πήρε την πρώτη νίκη μετά από 6 χρόνια και ισάριθμες ήττες στο Κάουνας, μια νίκη τετράδας ενόψει των πλέι οφ της διοργάνωσης.  

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 17-10 (16-8 χωρίς τις ρωσικές ομάδες) και βρίσκονται πάντοτε στην τέταρτη θέση.

Η ουραγός Ζαλγκίρις (7-21 ή 7-17 χωρίς τις ρωσικές ομάδες) προερχόταν από τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, έχοντας νικήσει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην έδρα της!  

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Φάληρο, όπου την Πέμπτη (17/3, 21:00) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», της 30ής αγωνιστικής.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε κορυφαίους τους Παπανικολάου (18π.) και Μάρτιν (13π., 7ρ.). Ο Βεζένκοφ πρόσθεσε 16 πόντους, ο Ντόρσεϊ 13, ενώ 10 πόντους και 6 ασίστ ήταν η συγκομιδή του Σλούκα. 

Από την πλευρά των γηπεδούχων κορυφαίος ήταν ο Τζος Νίμπο, που με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε σημαντική δουλειά σε σκοράρισμα και… έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.