Skip to main content

Δύσκολο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τη Νίκαια

Δύσκολη ήταν η νίκη του Παναθηναϊκού στη Νίκαια, όπου επικράτησε του Ιωνικού με 68-61 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής στην Basket League.

Η πειραϊκή ομάδα, με κορυφαίο τον Χάμιλτον που έκανε νταμπλ-νταμπλ (21 π., 13 ριμπ.), δυσκόλεψε τους «πράσινους», που πάντως έφτασαν τις 13 νίκες στο πρωτάθλημα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, που τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός απόντων καθαρών χειριστών είχε πρόβλημα στη δημιουργία και δεν έβρισκε λύσεις, αντιμετωπίζοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα από το 12ο έως το 18ολεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ιωνικός προηγήθηκε με 35-27 στο 18΄ αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, σε λιγότερο από ένα λεπτό έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Ιωνικός πήγε στα αποδυτήρια στο +3 (38-35).

Ο Ιωνικός βρέθηκε ως το +8 (52-44 στο 26΄), αλλά από εκεί και ύστερα τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν τη δημιουργία τους και πήραν πόντους από την περιφέρεια και σε συνδυασμό με την αστοχία του Ιωνικού στα δίποντα.

Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου αφού για τα επόμενα τέσσερα λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν χωρίς πόντο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μπει μπροστά με +7 (68-61 στο 39′), φτάνοντας στην επικράτηση.