Skip to main content

Λουτσέσκου: Σημαντική ευκαιρία για να έχουμε μια μακρά πορεία στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την αυριανή (24/2, 22:00) ρεβάνς με την Μίντιλαντ, που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα συνεχίσει στις 16 καλύτερες ομάδες του UEFA Conference League.

Ο «Δικέφαλος» καλείται να ανατρέψει την ήττα (0-1) στο Χέρνινγκ και ο Ρασβάν Λουτσέσκου προετοίμασε τους παίκτες του για… τελικό, παρά την αναπάντεχη απώλεια του βασικού σέντερ φορ του, Τσούμπα Άκπομ.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμάνος τεχνικός τοποθετήθηκε για: 

Την αιφνίδια απουσία του Άκπομ (τραυματίστηκε στην προπόνηση)«Έχουμε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών και ο καθένας έχει την ευκαιρία του. Ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά μπορούν να συμβούν τα πάντα, οπότε έχουμε ποδοσφαιριστές που πρέπει και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν.

Εμπιστεύομαι απόλυτα τον Τσόλακ. Όπου έχει αγωνιστεί έχει αποδείξει ότι μπορεί να σκοράρει. Στις προπονήσεις διαχειρίζεται έξυπνα το παιχνίδι του. Το ότι δεν έχει πάρει αρκετά παιχνίδια οφείλεται στο ότι ήρθε από διακοπή, και όταν άρχισε να ανεβαίνει είχε τη μικρή περιπέτεια με τον κορωνοϊό. Σαν ομάδα τον πιστεύουμε και περιμένουμε να κάνει ένα καλό παιχνίδι».

Το αν προετοίμασε την ομάδα του για «τελικό»«Από την πλευρά της προπόνησης, πάντα λίγο πολύ προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Αναλύουμε ό,τι πρέπει να αναλύσουμε. Ψυχολογικά, είναι ένας τελικός όπως όλα τα παιχνίδια μας. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να έχουμε μια μακρά πορεία στην Ευρώπη. Οπότε ο καθένας είναι 100% συγκεντρωμένος σε αυτόν τον στόχο.

Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας κάθε τρεις μέρες, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Αυτό που κερδίζεις είναι το προφανές, ο ρυθμός των αγώνων. Αυτό που χάνεις είναι ότι δεν μπορείς να βρεις τη συγκέντρωση για να αντιμετωπίζεις κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Παρόλα αυτά είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πέραν των παιχνιδιών, έχουμε μια καλή αυτοπεποίθηση που έχουμε χτίσει και αυτό που κερδίσαμε σε αυτή τη σειρά των αγώνων».

Το αν θεωρεί ότι η πρόκριση θα είναι «απάντηση» σε όσους έλεγαν ότι άφησε σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη, στην πρώτη θητεία του«Δεν χρειάζεται να απαντήσω σε κανένα. Προσωπικά είμαι σε πολύ καλό επίπεδο. Η πρόκριση δεν είναι μόνο για τον κόσμο. Αφορά εμάς, τους παίκτες και για όποιον αντιπροσωπεύει τον ΠΑΟΚ και τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Μπορώ να σας πω ότι όταν στο ποδόσφαιρο έχεις έναν στόχο, πρέπει να έχεις και προτεραιότητες. Η ιστορία με τις προτεραιότητες έχει να κάνει με το τι υπάρχει πραγματικά μπροστά σου, αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις όλους τους στόχους».

Το αν ήταν προτεραιότητα η ρεβάνς με τη Μίντιλαντ, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη«Ναι, ήταν προτεραιότητα. Ωστόσο ήμασταν άτυχοι με το πρόγραμμα. Σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια ακολουθούνταν από ντέρμπι και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο για εμάς. Η πνευματική ενέργεια που καταναλώνουμε στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού αντιμετωπίζεις διαφορετικές ομάδες.

Είναι κάτι που δεν γνωρίζεις και σου καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετωπίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο αντιμετωπίσαμε εμείς το Φθινόπωρο και τώρα το έχουμε ισορροπήσει. Με τον Άρη τελειώσαμε το παιχνίδι κυριαρχώντας και ψάχνοντας το γκολ που θα μας έδινε το παιχνίδι. Είναι θέμα και πνευματικής ενέργειας».

Την επιστροφή του κόσμου στην Τούμπα«Σίγουρα είναι σημαντική η παρουσία των οπαδών. Μας δίνουν ώθηση και ενέργεια. Είναι ένα παιχνίδι πρόκριση, που χρειαζόμαστε την ώθηση του κόσμου. Επίσης είναι και η πίεση που δημιουργούν στον αντίπαλο. Νομίζω ότι θα είναι πολύ σημαντική αύριο η παρουσία του κόσμου και τον περιμένουμε δίπλα μας».

Το ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια«Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Είναι αλήθεια ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια χάσαμε την έντασή μας στα τελευταία 25 μέτρα του γηπέδου. Δεν είχαμε τη σκληράδα και την επιθετικότητά μας. Αυτό είναι κομμάτι του τι κερδίζεις και τι χάνεις από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Έχοντας το σωστό πνεύμα, οργάνωση και όντας σε αυτή τη ροή παιχνιδιών, νομίζω ότι η οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να σε ωφελήσει, στην κάθε λεπτομέρεια».