Skip to main content

«Σφαλιάρα» του Ιωνικού στον Αστέρα Τρίπολης

Ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που σταμάτησε την ξέφρενη πορεία του Αστέρα Τρίπολη το 2022, φεύγοντας με πολύ μεγάλη νίκη (3-2) από την αρκαδική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League και κάνοντας άλμα παραμονής. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 6ο λεπτό, όταν ο Σίτο «άδειασε» από αριστερά τον Ματσούκα και γύρισε στον Ριέρα, το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο, αλλά ο Καπίγια πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή άνοιξε το σκορ.

Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε στο 58ο λεπτό. Ο Λένις βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιφτσή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, όμως την ώρα που έκανε το πλασέ σπρώχτηκε από πίσω από τον Καστάνιος.

Ο διαιτητής Κουμπαράκης αρχικά δεν καταλόγισε κάτι, αλλά μετά από σχεδόν δίλεπτη εξέταση του βίντεο, υπέδειξε πέναλτι και απέβαλε τον αμυντικό του Αστέρα, σε φάση που θα ήταν χρήσιμο το… δυναμόμετρο.

Εν τέλει ο Άοσμαν ευστόχησε στο 63΄ (πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα της Τρίπολης μέσα στο 2022) και ισοφάρισε. Πριν καν προλάβει ο Μίλαν Ράσταβατς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, ο Ιωνικός προηγήθηκε με τον Λένις, από ασίστ του Άοσμαν.

Στο 89΄ σουτ του Κρέσπι σταμάτησε στο δοκάρι του Ιωνικού, ενώ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάναλης έφυγε μόνος, πέρασε και τον Τσιφτσή και «σφράγισε» τη νίκη του Ιωνικού.

Οι Αρκάδες, που ηττήθηκαν ύστερα από πέντε συνεχείς νίκες, κατάφεραν να μειώσουν στο 90΄+10 με σουτ του Κρέσπι, που κόντραρε σε αμυνόμενο και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Χουτεσιώτη.