Skip to main content

Η Ε.Ι.Ο. ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για τον μυελό των οστών

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιού με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» ξεκίνησε σειρά κοινωνικών δράσεων για να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η αρχή έγινε από το Γύθειο, στο περιθώριο του Περιφερειακού πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος στις κατηγορίες Όπτιμιστ και ILCA4, που διοργάνωσε ο Ν.Ο. Λακωνίας.

Έγινε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος από τον υπεύθυνο της Ε.Ι.Ο. για τη συγκεκριμένη κοινωνική δράση, τον πρόεδρο του Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» Γιάννη Αδαμόπουλο, ο οποίος είναι διευθυντής του αιματολογικού τμήματος του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και δηλώθηκαν ήδη οι πρώτοι εθελοντές. Κι όπως δηλώνουν όσοι έχουν βρεθεί συμβατοί κι έδωσαν μόσχευμα, το να δίνεις ζωή σε έναν άνθρωπο με λίγα κύτταρα από το αίμα σου είναι ευλογία!

Δεκάδες μικροί ασθενείς στη χώρα μας, που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Προσφέροντας αίμα και αιμοπετάλια τους δίνουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη θεραπεία τους και τον καθημερινό αγώνα για τη ζωή. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», 3 στα 4 παιδιά βγαίνουν νικητές.

Η εγγραφή στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» γίνεται με μια απλή διαδικασία και μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς που θα προσφέρει ελπίδα και ζωή σε ασθενείς που χρειάζεται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και δεν βρίσκουν συμβατό δότη στην οικογένειά τους.

Η κοινωνική δράση από πλευράς Ομοσπονδίας θα συνεχιστεί και σε άλλους αγώνες. Ήδη έχει προγραμματιστεί η επόμενη παρουσίαση στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Β. Ελλάδος, στην Αλεξανδρούπολη, από 18 έως 20 Φεβρουαρίου.