Skip to main content

Roland Garros και χορηγοί: το δύσκολο μέλλον του Τζόκοβιτς

Ποιο θα είναι το μέλλον του Νόβακ Τζόκοβιτς; Ο Σέρβος τενίστας απελάθηκε από την Αυστραλία και ως εκ τούτου δεν παίρνει μέρος στο Australian Open, ένα τουρνουά που κατάκτησε 9 φορές στην καριέρα του.

Εν τω μεταξύ, η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Ροξάνα Μαρατσινεάνου, ανακοίνωσε την έναρξη ισχύος του super green pass και για ξένους αθλητές, στους οποίους δεν θα χορηγηθούν εξαιρέσεις στο Roland Garros.

Μια κατάσταση που απασχολεί και τον «Νόλε», ο οποίος δεν έχει λάβει, προς το παρόν, καμία δόση του εμβολίου και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να συμμετάσχει, τουλάχιστον με τα ισχύοντα δεδομένα.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο δρόμος του Τζόκοβιτς για να επιστρέψει στο τένις ως ανεμβολίαστος γίνεται δαιδαλώδης: τα δύο αμερικανικά Master 1000 στα οποία είχε σχεδιάσει να συμμετάσχει ο Σέρβος, το Indian Wells στην Καλιφόρνια και το Miami στη Φλόριντα, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ζητεί πια υποχρεωτικό εμβολιασμό, φαίνονται σαν αντικατοπτρισμός.

Στην Αγγλία, στο Γουίμπλεντον, ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να παίξει, μετά από δέκα μέρες καραντίνας, αλλά το πρόβλημα θα επαναληφθεί στο US Open που διεξάγεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, μια πολιτεία στην οποία ο Κάιρι Ίρβινγκ, για τους ίδιους λόγους, δεν μπορεί να παίξει στους εντός έδρας αγώνες του NBA με τους Μπρούκλιν Νετς.

Επίσης, προκύπτει ένα οικονομικό πρόβλημα: από τους τέσσερις βασικούς χορηγούς του (Lacoste, Peugeot, Hublot, Asics), μετά την τεράστια δημοσιότητα των μέσων ενημέρωσης της πολιτικής υπόθεσης της Μελβούρνης, μόνο η Lacoste ανακοίνωσε ότι «το συντομότερο δυνατό θα έρθουμε σε επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς για να αναθεωρήσει τα γεγονότα που συνόδευσαν την παρουσία του στην Αυστραλία».

Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι ξεκάθαρο ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με μια σεζόν διαμάχης. Μια πολύ περίπλοκη κατάσταση, που επιδεινώνεται από την ηλικία του αθλητή, ο οποίος θα γίνει 35 ετών τον Μάιο. Στο πλαίσιο αυτό, παρενέβη η Φλάβια Πενέτα, πρώην τενίστρια και πρώην συνεργάτιδα του Σέρβου, δηλώνοντας:

«Εκ των υστέρων, ο Νόλε δεν έπρεπε να είχε πάει στην Αυστραλία αλλά είναι πεπεισμένος για τις επιλογές του και είναι καλός άνθρωπος. Όπως τον ξέρω όχι, δεν νομίζω ότι αυτή η ιστορία θα τον πείσει να εμβολιαστεί, το αντίθετο. Θα παραμείνει ακόμα πιο πιστός στις αξίες του».