Skip to main content

Super League: Ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα

Ντέρμπι που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να κρίνει πολλά στην κούρσα του εφετινού τίτλου θα διεξαχθεί απόψε στην Τούμπα (25/02, 19:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο μονομάχους, ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους που «καίγονται» για το «τρίποντο» περισσότερο από τον αντίπαλό τους.

Εφόσον υπάρξει νικητής στο ματς και αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, τότε ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει κάνει το πρώτο από τα δύο πιο αποφασιστικά βήματα για να κόψει πρώτος το νήμα του εφετινού μαραθωνίου της Super League.

Σε αυτό το ενδεχόμενο (νίκης του ΠΑΟΚ) οι Θεσσαλονικείς θα διατηρηθούν στην κορυφή, παράλληλα θα θέσουν οριστικά εκτός τίτλου τον Ολυμπιακό και θα περιμένουν την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 11/03 για να παίξουν τα… ρέστα τους για το πρωτάθλημα.

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα απόψε είναι ξεκάκαρα. Με νίκη θα μειώσει στο -3 από την κορυφή και θα περιμένει την απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για να μάθει εάν θα ισχύσει η ποινή αφαίρεσης των τροών βαθμών που του έχει επιβληθεί γιασ τα επεισόδια στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ. Ακόμη, πάντως, κι αν βρεθεί στο -6, θα έχει ελπίδες για τον τίτλο στις εναπομείνασες 7 αγωνιστικές.

Η «αυλαία» του «κυρίως πιάτου» της 23ης ημέρας θα ανοίξει στα Πηγάδια (15:00), όπου η Ξάνθη θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα, ενώ στις 17:15 θα παίξουν, ΑΕΛ-Πλατανιάς και Παναιτωλικός-Κέρκυρα.