Skip to main content

Η υπόθεση Τζόκοβιτς κρατά το Αυστραλιανό Όπεν βουτηγμένο στην αβεβαιότητα

Σύγχυση και αβεβαιότητα επικρατεί στο Αυστραλιανό Όπεν, λίγες ημέρες πριν γίνει το πρώτο σερβίς, με την συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς να παραμένει στον αέρα. 

Ο Σέρβος, ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί, ταξίδεψε στη Μελβούρνη έχοντας στα χέρια του ιατρική εξαίρεση, ωστόσο συνελήφθη και παρέμεινε υπό κράτηση καθώς οι νόμοι της Αυστραλίας δεν επιτρέπουν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους.

Ο Νόλε, ο οποίος αναζητά τον 21ο Γκραντ Σλαμ τίτλο της καριέρας του, που θα τον φέρει πρώτο στη σχετική λίστα με τις κατακτήσεις στην ιστορία του αθλήματος, αναμένει την απόφαση για το αν θα ακυρωθεί ή όχι η βίζα του από τον αρμόδιο υπουργό μετανάστευσης, έχοντας ήδη κερδίσει μια δικαστική διαμάχη, ενώ παράλληλα του έχει επιτραπεί να προπονείται.

Ο πρώην προπονητής του και θρύλος του αθλήματος, Μπόρις Μπέκερ, δήλωσε ότι ο Σέρβος υπέστη σοκ από την πενθήμερη κράτησή του, γεγονός που τον αποσυντόνισε και από τον στόχο του που είναι η κατάκτηση του τουρνουά.

«Προφανώς και η προετοιμασία του βρίσκεται σε τραγικό στάδιο. Δε νομίζω να ήταν σε χειρότερη κατάσταση προετοιμασίας, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη κάποιου τουρνουά» δήλωσε ο Μπέκερ στο BBC.

Αν ο Τζόκοβιτς καταφέρει να αγωνιστεί στο τουρνουά, ο Μπέκερ προέβλεψε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει και την εχθρική στάση του κοινού, καθώς οι Αυστραλοί είναι όλοι εμβολιασμένοι και υπερβολικά κουρασμένοι από ένα από τα σκληρότερα lockdown που επιβλήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. 

«Ο κόσμος θα είναι δύσκολος μαζί του αλλά αγώνα με τον αγώνα θα τους ξανακερδίσει και θα τον αγκαλιάσουν» τόνισε ο Μπέκερ. 

Από την πλευρά του ο Τζόκοβιτς, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει δηλώσει ότι «θέλω απλώς να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να παίξω μπροστά σε ένα από τα καλύτερα πλήθη στον κόσμο».

Όπως και να έχει, για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Αυστραλιανό Όπεν ξεκινά κάτω από… σύννεφα, καθώς πέρσι, λόγω της COVID-19, οι παίκτες είχαν αναγκαστεί να μείνουν για δύο εβδομάδες στα ξενοδοχεία τους, όπως επέβαλλαν οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας, με τον Νόλε τελικά να φτάνει στην κατάκτηση τού τουρνουά για 9η φορά στην καριέρα του.

Η αντιμετώπιση του Τζόκοβιτς έχει διχάσει τον κόσμο, ενώ στα γραφεία της ATP θεωρούν ότι όλη αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει τεράστιο κακό στο άθλημα του τένις.

Πηγή: AFP