Skip to main content

Ο Τζόκοβιτς Νο 1 στο Australian Open

Παρότι δεν είναι ακόμα σίγουρος για το αν μπορεί να συμμετάσχει, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο νούμερο 1 αθλητής στο ταμπλό του Australian Open, που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Ο 34χρονος Σέρβος στοχεύει φέτος στη Μελβούρνη όχι μόνο στη 10η επιτυχία στο τουρνουά, αλλά και στην 21η νίκη σε διοργάνωση Grand Slam, περνώντας Ναδάλ και Φέντερερ και μπαίνοντας επικεφαλής στη λίστα με τους περισσότερους Major τίτλους.

Ωστόσο, η παρουσία του Τζόκοβιτς, μη εμβολιασμένου κατά της Covid-10, μπορεί να αμφισβητηθεί εάν οι αυστραλιανές αρχές αποφασίσουν να ακυρώσουν τη βίζα εισόδου του στη χώρα, που έλαβε χάρη σε ιατρική εξαίρεση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι Νο 4, ενώ στις Γυναίκες η Αυστραλή Άσλεϊ Μπάρτι, νούμερο 1 στον κόσμο που μόλις κέρδισε το τουρνουά της Αδελαΐδας, επιδεικνύοντας την επιστροφή της στη φόρμα μετά από ένα περίπλοκο 2021, είναι το μεγάλο φαβορί.

Αμέσως πίσω της βρίσκονται η Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα και η Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, με την Μαρία Σάκκαρη Νο 5 στο ταμπλό της Μελβούρνης.