Skip to main content

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα ψήφισαν υπέρ δανείου 1,5 δισ. για το «Καμπ Νου»

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα, σε ένα ιστορικό πρώτο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες, ενέκριναν νέο δάνειο έως 1,5 δισ. ευρώ κατ’ ανώτατο όριο για το νέο «Καμπ Νου».

Η Goldman Sachs, η οποία συμφώνησε να δανείσει 595 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του χρέους του συλλόγου τον Αύγουστο, θα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του γηπέδου βάσει ενός 35ετούς σχεδίου, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής πενταετούς περιόδου χάριτος.

«Συνολικά 42.693 μέλη ψήφισαν ΝΑΙ στο δεσμευτικό δημοψήφισμα για την επικύρωση της απόφασης που έλαβε η Συνέλευση των Εξουσιοδοτημένων Μελών να δώσει το πράσινο φως στη χρηματοδότηση του Espai Barça, με το 87,8% των ψήφων υπέρ της πρότασης σε σύνολο ψήφων 48.623. Από αυτούς μόνο 5.055 ψήφισαν ΟΧΙ (10,4%) και 875 (1,8%) ψήφισαν λευκό», ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Προτεραιότητα είναι η ανακαίνιση του γηπέδου, με στόχο να είναι έτοιμο το νέο «Καμπ Νου» ως το τέλος του 2025. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο με στόχο να επεκταθεί η χωρητικότητα σε 105.000 θέσεις, καθιστώντας το το μεγαλύτερο στάδιο στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, είπε ότι ο σύλλογος σχεδιάζει να δημιουργήσει 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον έσοδα κάθε χρόνο με το νέο γήπεδο, μέσω χορηγιών και δικαιωμάτων ονομασίας, έκδοσης εισιτηρίων, τροφοδοσίας, VIP boxes, φιλοξενίας, συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης την ενημέρωση της υποδομής του συλλόγου, όπως τα γραφεία και το Palau Blaugrana, μια πολυαθλητική εγκατάσταση που έχει δεχθεί πολλά πρόστιμα επειδή δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για αγώνες μπάσκετ.