Skip to main content

Βόλεϊ: Νίκη με σούπερ ανατροπή ο ΑΟ Θήρας επί του Παναθηναϊκού

Ο εκπληκτικός ΑΟ Θήρας υποχρέωσε τον φιλόδοξο Παναθηναϊκό σε δεύτερη συνεχή ήττα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας των «πρασίνων» με 3-2 στη Σαντορίνη ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, μπροστά σε περίπου 1.000 περίπου.

Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της κυκλαδίτικης ομάδας επί του Παναθηναϊκού, που είχε χάσει εντός έδρας και από τον Ολυμπιακό την 8η αγωνιστική, απέχει πλέον 6 βαθμούς από τις αήττητες «ερυθρόλευκες» και ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα για την κατάληψη της πρώτης θέσης την κανονική περίοδο.

Ο αγώνας διήρκεσε 2 ώρες και 7 λεπτά, με την Ανίκα Μπρίνκμαν (24 πόντοι με 8 άσους) να κάνει απίστευτη εμφάνιση, (όπως και η Βίντοβιτς που είχε 22 πόντους και να οδηγεί τον ΑΟΘ, που είχε συνολικά 17 άσους (!), στην ιστορική νίκη με ανατροπή, αφού η ομάδα της είχε βρεθεί να χάνει 1-2 σετ.

Τρίτη συνεχή νίκη πανηγύρισε η Ηλιούπολη (συνολικά τέταρτη φέτος), η οποία επικράτησε εύκολα με 3-0 του ΟΠΕΡ. Η ομάδα του Ρεθύμνου ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και προηγήθηκε με 4-8, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας ήταν μονόλογος για την Ηλιούπολη.

Τα κορίτσια της Δήμητρας Λυκογιάννη πιέζοντας από τη γραμμή του σερβίς δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή και κατ΄ επέκταση στην επίθεση του ΟΠΕΡ, που είχε μόλις 28% στην επίθεση έναντι 45% των γηπεδούχων.

Από την 4η αγωνιστική, τέλος, και το 3-2 απέναντι στον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό είχε να γευθεί τη χαρά της νίκης το Μαρκόπουλο, αλλά σήμερα κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς επικρατώντας με 3-1 του μαχητικού Πορφύρα.