Skip to main content

Έφεση στο CAS ο Κόουλμαν για το διετή αποκλεισμό

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα, Κρίστιαν Κόουλμαν, άσκησε έφεση κατά της ποινής που του επιβλήθηκε, για παράβαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ, σύμφωνα με το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Το CAS δήλωσε πως έχει ήδη λάβει την έφεση του Κόουλμαν, μετά την απαγόρευση για δύο χρόνια από το Πειθαρχικό Δικαστήριο Αθλητικής Ακεραιότητας (AIU) τον περασμένο μήνα, που θα του στερήσει τη συμμετοχή του τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κόουλμαν ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του AIU και να ακυρωθεί η ποινή ή εναλλακτικά, να μειωθεί.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς των «whereabouts», οι ελίτ αθλητές πρέπει να είναι διαθέσιμοι για τυχαία τεστ εκτός αγώνων και να δηλώνουν μια τοποθεσία κι ένα χρονικό «παράθυρο» μιας ώρας, όπου μπορούν να βρεθούν οποιαδήποτε ημέρα.

Τρεις «αποτυχίες» σχετικά με το πού βρίσκονται οι αθλητές ή «απουσίες» πέραν της μίας ώρας σε περίοδο 12 μηνών, μπορεί να οδηγήσουν σε τιμωρία ενός ή δύο ετών.

Ο Αμερικανός σπρίντερ τόνισε ότι αξιωματούχοι κατά του ντόπινγκ δεν ακολούθησαν τις σωστές διαδικασίες, όταν τους «έχασε» πέρσι μετά από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του, σε ένα χρονικό σημείο που είχε δηλώσει πως θα ήταν σπίτι.

Οι υπεύθυνοι ελέγχου ντόπινγκ πάντως κατέθεσαν ενώπιον του πειθαρχικού δικαστηρίου πως ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της προβλεπόμενης ώρας μπροστά από το σπίτι του.

Το CAS ανέφερε επίσης ότι έχει υποβληθεί έφεση και από τον παγκόσμιο πρωταθλητή 400 μέτρων Σάλβα Εϊντ Νάσερ.

Η World Athletics (WA) επιβεβαίωσε νωρίτερα τον Νοέμβριο ότι είχε ασκήσει ένσταση κατά της απόφασης του AIU, με στόχο την απαλλαγή του αθλητή από Μπαχρέιν για παραβίαση κανόνων κατά του ντόπινγκ.