Skip to main content

Μεγάλες στιγμές από Βαζαίο και Ντουντουνάκη στη Γλασκόβη

Μεγάλες στιγμές για την ελληνική κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκόβης, καθώς η «γαλανόλευκη» αποστολή θα επιστρέψει με τέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά από τον Ανδρέα Βαζαίο!  

Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε ένα εξωπραγματικό κατόρθωμα, καθώς μετά το χρυσό στα 200 μικτή ατομική την περασμένη Παρασκευή (6/12), πρώτευσε και στα 200μ. πεταλούδα, μόλις μισή ώρα αφότου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική!

Ακαταπόνητος, ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου διέλυσε τα χρονόμετρα και τον συναγωνισμό, τερματίζοντας σε 1:50.23, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην Ιστορία της διοργάνωσης και συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα, ενώ συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον ημιτελικό.

Με διαφορά πέντε λεπτών ακολούθησε ο Βαζαίος, ο οποίος εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική, που ήταν το δεύτερο προσωπικό του στη διοργάνωση, αλλά όχι και το τελευταίο…

Ο 25χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 51.62, βελτιώνοντας περαιτέρω το πανελλήνιο ρεκόρ (51.75) που είχε πετύχει στον ημιτελικό. Ο Βαζαίος, που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα και το 2015 στη Νετάνια, έφτασε τα έξι σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 25άρας πισίνας.