Skip to main content

Champions League: Έκτος σκόρερ της διοργάνωσης ο Λεβαντόφσκι

Στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ του Champions League πέρασε από χθες (27/11) ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τα δύο τέρματα που πέτυχε εναντίον της Μπενφίκα (5-1).

Ο αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας με το πρώτο τέρμα του στο 36΄ έγινε αρχικά ο 7ος παίκτης που έφτασε τα 50 τέρματα στη διοργάνωση, ενώ λίγο αργότερα, με το δεύτερο που σημείωσε στην επανάληψη ανέβηκε στα 51, αφήνοντας μία θέση πιο κάτω το νυν προπονητή της Μονακό, Τιερί Ανρί.

Ο Λεβαντόφσκι χρειάστηκε 77 ματς για να φτάσει τα 51 τέρματα στο Champions League (από την φάση των ομίλων έως τον τελικό), ενώ ο Ανρί έφτασε τα 50 γκολ σε 112 ματς με τις φανέλες των Μονακό, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα.

Έχοντας ανοίξει λογαριασμό με την Ντόρτμουντ εναντίον του Ολυμπιακού, τον Οκτώβριο του 2011, ο Λεβαντόφσκι άφησε το «Βεστφάλεν» με 17 τέρματα, πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Μπάγερν το 2014. 

Πλέον, απέχει πέντε τέρματα από τον Ρούουντ Φαν Νιστελρόι, ο οποίος βρίσκεται στην 5η θέση, με τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών Κριστιάνο Ρονάλντο με 121 γκολ.

Οι κορυφαίοι σκόρερ στα χρονικά του Champions League (από την φάση των ομίλων έως τον τελικό):

121 γκολ: Κριστιάνο Ρονάλντο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους)
105 γκολ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
71 γκολ: Ραούλ Γκονζάλες (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)
59 γκολ: Καρίμ Μπενζεμά (Λιόν, Ρεάλ Μαδρίτης)
56 γκολ: Ρούουντ Φαν Νιστελρόι (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης)
51 γκολ: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ, Μπάγερν)
50 γκολ: Τιερί Ανρί (Μονακό, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα)