Skip to main content

Ευρωλίγκα: Πρώτη ήττα για Ολυμπιακό, 70-89 στη Βιτόρια

Η πρώτη φετινή ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήταν… βαριά και συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση, με την Λαμποράλ Κούτσα να φτάνει σε μια πολύ εύκολη νίκη με 89-70 στη Βιτόρια απέναντι στην αγνώριστη (επί τα χείρω) πειραϊκή ομάδα, σημειώνοντας την τρίτη νίκη στον 4ο όμιλο.

Με 3/19 τρίποντα, 10 λάθη και χωρίς τις αμυντικές αρετές των τελευταίων αγώνων τους, οι «ερυθρόλευκοι» απλά δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βασίλης Σπανούλης, πάντως, με τους 27 πόντους που σημείωσε έγινε τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα (2.522). 

Το ξεκίνημα πάντως επ΄ ουδενί προϊδέαζε για τη συνέχεια… Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά, έκλεισε τους διαδρόμους και προηγήθηκε 9-7, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου δεκάλεπτου η αστοχία των «ερυθρόλευκων» από την περιφέρεια, σε αντιδιαστολή με εκείνη των γηπεδούχων, επέτρεψε στους Βάσκους προβάδισμα επτά πόντων (20-13), με το οποίο ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο (24-17). 

Στη δεύτερη ένα τρίποντο του Σλούκα έφερε τη διαφορά στο -1 (29-30), όμως ο Σαν Εμετέριο ήταν απόψε σε μεγάλη βραδιά και με δικές του ενέργειες η Λαμποράλ ξέφυγε εκ νέου (40-33), για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τη διαφορά να παραμένει στους επτά πόντους υπέρ των Ισπανών (44-37). 

Για την επανάληψη έγινε λόγος πριν. Πολύ άστοχοι στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αλλά και παίζοντας άμυνα με τα… μάτια, έδωσαν δικαίωμα στην αντίπαλό τους να ξεφύγει ακόμη και με 20 πόντους (66-46). Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 7-2 μείωσε στους 11 (59-70) και είχε αρκετές ευκαιρίες για να κατεβάσει αρκετά τη διαφορά, αλλά οι κακές επιλογές στην επίθεση πληρώθηκαν με μια βαριά ήττα.