Skip to main content

Έντονη αντιπαράθεση Στεφανίδη-Πολιτείας για τα πριμ από το 2016 και μετά

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από τα ξημερώματα της Δευτέρας η αντιπαράθεση που έχει προκύψει ανάμεσα στην Κατερίνα Στεφανίδη και στην Πολιτεία, για τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι αθλητές/τριες για τα μετάλλια που κατέκτησαν σε μεγάλες διοργανώσεις από το 2017 και μετά, με την κορυφαία αθλήτρια του στίβου όλων των εποχών στην Ελλάδα να ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι «μας ζητάνε να επιστρέψουμε μέρος των χρημάτων πίσω»!

Μια υπόθεση που κρατά εδώ και πολύ καιρό βγήκε και πάλι στην επιφάνεια με αρνητικό τρόπο για την χώρα, μετά τα tweet που αντάλλαξαν η Στεφανίδη με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον ΓΓΑ ΓΙώργο Μαυρωτά. 

Το θέμα έχει να κάνει με τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι αθλητές/τριες ως μπόνους κατάκτησης μεταλλίων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων κλειστού στίβου από το 2017 και μετά.

Τα λεφτά που ανιστοιχούν στον καθένα δεν έχουν μπει ακόμη στους λογαριασμούς τους, με την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ να ισχυρίζεται ότι της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε για το μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του 2016!

Μιλώντας στο «insidethegames» η Στεφανίδη τόνισε: «Ούτε η Παπαχρήστου, αλλά ούτε και ο Φιλιππίδης δεν θα πάρουν χρήματα για τα μετάλλια που κατέκτησαν το 2017 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και αν συνεχίσουν αυτό θα επηρεάσει και άλλους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του 2019.

Αυτό επηρεάζει και εμένα αλλά όχι και τόσο γιατί θα έπαιρνα το 20% επειδή έχω καλύτερα μετάλλια στον ανοικτό στίβο με εξαίρεση το ευρωπαϊκό του 2018. Το τρελό είναι ότι ζητάνε πίσω χρήματα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρόνο και ο νόμος υπάρχει από το 1999.

Οπότε σίγουρα αισθανόμαστε ότι στοχοποιούμαστε. Προσπαθούν να βρουν τρόπους να γλιτώσουν χρήματα πληγώνοντας αθλητές και βασικά πηγαίνοντας κόντρα στους νόμους με αστείες δικαιολογίες.

Ο νυν υπουργός υποτίθεται ότι θα προσπαθούσε να το λύσει, αλλά έχουν περάσει πολλοί μήνες που δεν υπήρχε πρόοδος και ο Υπουργός δεν απαντά καν στα mail που του στέλνει κάθε κάτοχος μεταλλίου σε κλειστό στίβο από το 2016.

Έστειλαν ένα mail στην Ομοσπονδία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισάξιοι οι αγώνες κλειστού και ανοικτού στίβου. Δεν είμαι δικηγόρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλοι αισθανόμαστε ότι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν με αυτή την ερώτηση και ανεξάρτητα από την απάντηση θα βρουν μία δικαιολογία».

Μάλιστα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβασε το σχετικό link στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter σχολιάζοντας: «Φτάσαμε να μας ζητάνε και χρήματα πίσω τελικά

Η αντίδραση της Πολιτείας ήρθε λίγη ώρα αργότερα με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά να απαντά: «Κατερίνα, όπως ίσως γνωρίζεις από το περιβάλλον σου, προσπαθούμε να βρούμε νομοθετική λύση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τις διοργανώσεις ανοικτού στίβου ως επιβραβευόμενες. Το ζήτημα που βρήκαμε, προσπαθούμε να το λύσουμε.»

Άμεση ήταν η αντίδραση της Στεφανίδη: «Κύριε Μαυρωτά ο νόμος δεν αναφέρεται πουθενά σε συνθήκες. Μόνο σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αλλά ανεξάρτητα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νομοθετική λύση. Ψάξτε να βρείτε όλα τα email μου που δεν έχουν απαντηθεί

Από τον διάλογο αυτό δεν απουσίασε και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκη: «Έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση, αφού δεν μπορεί να βρεθεί άλλος τρόπος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία. Καλή συνέχεια» έγραψε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός παράγοντας.

Άμεση ήταν η απάντηση της Στεφανίδη και προς σ΄ εκείνον: «Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση.».