Skip to main content

Σημαντικές οι απώλειες στα οικονομικά της Γιουβέντους και το 2021-22

Το 2021-22 θα είναι ακόμα μια περίπλοκη χρονιά για τη Γιουβέντους. Η Exor, πλειοψηφικός μέτοχος μεταξύ άλλων εταιρειών, του συλλόγου, στο εξάμηνο που δημοσιεύτηκε σήμερα έδειξε ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη σεζόν.

«Επί του παρόντος, για το οικονομικό έτος 2021-2022, το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζεται σοβαρά από τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, αναμένεται σημαντική απώλεια», αναφέρει η Exor.

«Ωστόσο, η εταιρεία είναι σίγουρη για την επιστροφή στην κανονική προ-πανδημίας βελτίωση της κατάστασης: υποθέτοντας μια ουσιαστική επιστροφή στο φυσιολογικό του γενικού οικονομικού πλαισίου έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022, και χάρη στις ενέργειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο για τον εξορθολογισμό του κόστους και την ανάκτηση των εσόδων που είναι αποτελεσματικά μεσοπρόθεσμα, το λειτουργικό αποτέλεσμα και η ταμειακή ροή της Γιουβέντους αναμένεται να βελτιωθεί από το οικονομικό έτος 2022-2023».

Πάντως, για την περίοδο 2020-21 αναμένεται έλλειμμα ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του συλλόγου: τα δεδομένα επηρεάζονται αναπόφευκτα από τις επιπτώσεις της έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό, που οδήγησε στο κλείσιμο των γηπέδων για ολόκληρο το 2020-21 αλλά και από την πορεία το Champions League, όπου η Γιουβέντους σταμάτησε στη φάση των «16».