Skip to main content

«Δυναμώνει» η πανδημία- Σε ισχύ τα μέτρα στο Ηράκλειο

Νέα «έκρηξη» ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στη χώρα χθες, με τις μολύνσεις να περνούν το «κατώφλι» των 4.000 περιπτώσεων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 4.181 κρούσματα σε 102.275 τεστ (προχθές 2.595 κρούσματα σε 44.775 τεστ) με τη θετικότητα να διαμορφώνεται στο 4,08%. Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τις 521.399. Στις ΜΕΘ 219 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και άλλοι 211 χρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία της επικράτειας. Επιπλέον, 19 ασθενείς κατέληξαν ανεβάζοντας τον αριθμό θανόντων στις 13.118.

Αυξημένα κρούσματα κατέγραψαν οι εξής περιοχές: Ρόδο, Λάρισα, Αχαΐα, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Κορινθία.

Να σημειωθεί ότι την εβδομάδα 2 έως 8 Αυγούστου, σε σχέση με την εβδομάδα 26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου,παρατηρήθηκαν αυξητικές μεταβολές στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τρεις από τις δώδεκα περιοχές του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για την Περιφέρεια Αττικής (+60%), το Ρέθυμνο (+95%) και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (+139%).

Σταθερό παρέμεινε το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στο Ηράκλειο (+3%) το οποίο είναι η τελευταία περιοχή για την οποία αποφασίστηκαν επιπλέον περιοριστικά μέτρα «μοντέλου Μυκόνου» λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου. Τα μέτρα είναι σε ισχύ από σήμερα το πρωί μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

naftemporiki.gr