Skip to main content

ΓΣΕΕ: Προϋπολογισμός ανακύκλωσης της ύφεσης και της κοινωνικής ισοπέδωσης

Ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική, με μέτρα που ανακυκλώνουν την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΓΣΕΕ, σχολιάζοντας το προσχέδιου του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, με αντιαναπτυξιακές λογικές και φορομπηχτική πολιτική, η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά επιχειρεί, μέσω του νέου προϋπολογισμού, να τροφοδοτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στις πλάτες όμως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικότερα σημειώνει πως «μιλάει στο νέο προϋπολογισμό για αύξηση των φορολογικών εσόδων, ρίχνοντας αποκλειστικά στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων επιπλέον βάρη, από αυτά που ήδη τους έχουν γονατίσει».

Την κατηγορεί ακόμη ότι «έχει το θράσος να εκτιμά μείωση της ανεργίας, όταν δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και κατ΄επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η ΓΣΕΕ κάνει αναφορά και στα επεισόδια τη Δευτέρα με τη ρίψη δακρυγόνων σε πορεία συνταξιούχων, κάνοντας λόγο για απρόκλητες επιθέσεις με χημικά εναντίον των συνταξιούχων, που, όπως τονίζει, πράττουν το αυτονόητο, διαμαρτύρονται επειδή καθημερινά βιώνουν τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια.