Skip to main content

Χαλκίδα: Δραπέτης φυλακών ο ληστής κοσμηματοπωλείου

Ένας 33χρονος αλλοδαπός, δραπέτης ελληνικών φυλακών, είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας εκ των δύο δραστών της πρόσφατης ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Χαλκίδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πρωινές ώρες της 27ης Αυγούστου, ο 33χρονος από κοινού με συνεργό του, φορώντας κράνη δικυκλιστών, αποβιβάστηκαν από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (με καλυμμένη την πινακίδα κυκλοφορίας της) και μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο. Με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν την υπάλληλο του καταστήματος και την ανάγκασαν να τους παραδώσει, από τη βιτρίνα και το χρηματοκιβώτιο, κασετίνες που περιείχαν διάφορα κοσμήματα.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό, με πιστόλι, όταν άκουσαν τα ηχητικά σήματα περιπολικών που προσέγγιζαν την περιοχή.

Έπειτα από εκτεταμένες αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκαν λίγο αργότερα επί του οδοστρώματος, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ένα πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη του και 12 φυσίγγια στη γεμιστήρα του, καθώς και 17 κασετίνες, κάποιες από τις οποίες περιείχαν κοσμήματα.

Επιπλέον, από του αστυνομικούς κατασχέθηκαν, από το κοσμηματοπωλείο, ένα υφασμάτινο περιλαίμιο, ένα σακ-βουαγιάζ και μία νάιλον τσάντα (άδεια), ενώ από το σημείο που πυροβόλησαν οι δράστες περισυλλέχθηκαν δύο κάλυκες πιστολιού, διαμετρήματος 38 cal.

Ο 33χρονος είχε αποδράσει στις 24 Αυγούστου, τρεις μέρες πριν τη ληστεία, από φυλακή, όπου κρατείτο με απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης για ληστείες, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αρπαγή κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

naftemporiki.gr