Skip to main content

Π. Καμμένος σε Ν. Βούτση: Δεν ζητήσαμε εμείς γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας

Διαψεύδει ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ότι οι ΑΝΕΛ ζήτησαν γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για το ζήτημα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει πως το μεσημέρι η βουλευτής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσωπώντας την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ανέπτυξε στον κ. Βούτση «τα επιχειρήματα και την ξεκάθαρη θέση των ΑΝΕΛ, ότι ουδεμία προσφυγή σε νέα γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής είναι αναγκαία».

«Και τούτο», συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Καμμένος, «διότι ήδη υφίσταται από το 2013 γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία, η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ταυτίζεται με την ίδρυση αυτής σε αρχικό χρόνο».

«Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο, ενώ τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρα, προβήκατε σε δήλωση προς τους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ισχυριζόμενος ότι, τάχα, εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες υποβάλλαμε αίτημα για νέα γνωμοδότηση, το οποίο εσείς προτίθεστε να διαβιβάσετε προς την Επιστημονική Υπηρεσία. Ποτέ δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, δεδομένης της ύπαρξης γνωμοδότησης του 2013, όπου καλύπτει πλήρως το θέμα» καταλήγει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.